На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход

Интервю с Chuch Billy от Testament


Здравей, Чък. Изминаха почти 2 години откакто излезе страхотния албум “Dark Roots Of Earth”. Задава ли се вече нещо ново от Testament?
- Да, но все още не е готов. Надяваме се да е готов рано догодина. В момента композираме. Тази година нямаме турне, а само няколко концерта през август. Така че останалата част от 2014-та сме предвидили за писане на новия албум, за да можем да го издадем през 2015-та.

Стив ДиДжорджио (бас китара, бел. авт.) е отново в групата от тази година. Имаше ли конкретна причина да смените Грег?  
- Ами Грег избра да напусне групата и логичният ни избор беше Стив. Дори си спомням, че именно Стив беше първоначалният ни избор за басист когато направихме реюниън през 2005.

Вчера за първи път слушах новия албум на The Haunted, в който е включено парчето “Trend Killer”, с твоето участие като гост. Как се случи това?
-  Свързаха се с мен. Патрик Йенсен ме попита дали бих искал да участвам в албума и разбира се, казах „да“. Фен съм на The Haunted от доста време и беше забавно да пея в парчето.

Албумът е жесток и мисля, че ще получи добри отзиви навсякъде. Това значи, че си направил добър избор къде да гостуваш с вокали.
-  О, благодаря ти.

Чък, добре известно за феновете е, че ти се пребори успешно с рака преди време. Какво би посъветвал хората в България относно здравословния начин на живот и на хранене? Има ли начин да се избегнат подобни болести или те са генетично предопределени?
- Мисля, че наистина са генетично предопределени, както и от начина, по който живеем или пък от някаква висша сила, от съдбата. Не мисля, че има начин да предотвратим болест като рака. Това нещо, което не осъзнаваш и по никакъв начин не очакваш, докато не ти се случи. Трябва да си живеете живота пълноценно, всеки ден и да се радвате на семействата и приятелите си, защото животът може да се преобърне за броени минути.

Видях в интернет сетлиста ви от фестивала Rock Hard, на който сте свирили на 8-ми юни. Това ли могат да очакват и българските фенове в София?
- Мисля, че ще бъде същия сет. Когато си на самостоятелно шоу е супер, защото имаш свободата да си избереш всички любими песни. Според мен сетлиста включва наистина добър подбор от парчета, които са представителни за историята на Testament.

Сега е моментът да те попитам следиш ли Световното по футбол в Бразилия или това не е твоя спорт?
- О, аз дори трябваше да съм там в момента! Преди 4 години пътувах до Южна Африка за световното, а за тази година си купих 4 билета, но плановете ни се промениха и трябваше да отменя пътуването и да продам билетите. За всяко световно първенство по футбол се организираме 10 приятели и пътуваме заедно. Естествено, щях да се радвам на успех на Щатите, но смятам, че в мача с Белгия играха ужасно. Обикновено подкрепям Холандия или Мексико и за момента изглежда, че Холандия остана последният ми любим отбор, който може да направи нещо съществено.

Холандия показва може би най-добрия футбол до момента но климатът в Бразилия в много тежък за европейските отбори и ще видим дали ще им стигнат силите до края…
-  Да, много е тежко, особено когато се налага да играят и продължения.


Преди няколко години станахме свидетели на турнето “Big 4”, с Metallica, Megadeth, Slayer и Anthrax. Мислили ли сте сериозно върху идеята да се съберете за едно “Not-so-big 4” съвместно турне на Testament, Exodus, Overkill иDeath Angel?
- Мислили сме за това, да. Но “Big 4” е просто един етикет, който имаше много по-голямо значение през 80-те, когато тези групи продаваха много повече албуми и бяха много по-успешни. Тогава пускаха метъл по MTV и по радиото. Тогава нашата група от „не-толкова-голямата четворка“ беше стъпила на правилния път, за да започнем и ние да продаваме повече албуми, но тогава дойде грънджа и всичко се промени. След това дойдоха и дигиталните продажби на музика в интернет. Трябва все пак да се има предвид, че групите от така наречената „малка четворка“ днес все още издават албуми, които не отстъпват по нищо на албумите на „голямата четворка“. И този успех е чудесен за нашите четири групи, защото ни позволява да продължаваме да правим турнета и да издаваме още и още албуми. Така че, животът не е толкова несправедлив, хаха!

За нас, феновете, определението „голямата четворка“ е доста спорно и винаги има спорове за това кои групи трябва да са част от нея и дали трябва да е четворка или шестица или осмица на траша. Сещам се, че в германия съвместно турне и то не едно, направиха Kreator, Sodom и Destruction, а миналата година към тях на един фестивал се присъединиха и Tankard. Затова си мисля, че и в Щатите можете да направите нещо такова.
- Мисля, че някой ден може да го направим и мисля, че ще си струва. Разпространявайте новината за концерта ни на 11 август в София! Ще се видим скоро.