РАДИО Z-ROCK
http://www.zrock.bg/forum/

Промоутърите в България
http://www.zrock.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=11153
Страница 1 от 2

Автор:  LStaley [ Вто - 08 Юли 2008, 09:10 ]
Заглавие:  Промоутърите в България

Виждам, че доста хора (вкл. и аз) искаме да коментираме организацията по концертите в България и как самите промоутъри се справят, какви пари ни искат, какво ни предлагат и какви са отзивите за всичко което са направили.

Най-пресен пример е концерта на Whitesnake и Def Leppard в петък, който закъсня с 3 часа, а и звука беше не на нивото което трябва да бъде. Да ви кажа честно изявлението за липсата на ток на границата беше повече от смешен, но това е лично мое мнение (не ме интересува, какво се е случило... факт е забавянето, факт е слабата организация) Много се притеснявам че Ministry са поканени отново от SME (които искат явно да конкурират NMA по издънки) и само се моля нещата за концерта в зала Хр. Ботев да не са чак толкова недоизпипани както концерта на Академик. Писна ми да даваме пари и да получаваме половинчати неща... вече не сме средата на 90те в които факта че е дошла която и да е група беше достатъчен за екзалтирането на феновете... Почти всички в този форум имаме вече десетки концерти (някой и повече :wink: ) и нивото ни на очакване вече се е променило, защо промоутърите ни продължават да се излагат без да им пука.... Не казвам че всички са такива, но по голямата част и по скоро по значимите концерти винаги нещо се дъни.

Автор:  rain [ Вто - 08 Юли 2008, 09:21 ]
Заглавие: 

Що бе? Освен SME кой се излага? "Бургас и Морето" наиш къв хубав саунд вадят... На Iron Maiden концерта ряпа да яде .

Кой каза "Фънки ПЕде...." ША-Ла-Ла Ла-Ла

Най-много ме кефи при него, че не просто прави концерти по образец на гъза си, ами после казва в национален ефир " Българина просто не иска да плаща за културни мероприятия" Дали няма да му направя главата на кифла ако го видя в някоя тъмна уличка.


П.П. "Пред тръбата всички сме равни" - Бургаска поговорка

Автор:  satan [ Вто - 08 Юли 2008, 10:01 ]
Заглавие: 

май като се замисля освен издънката на снейк лепард подобно беше положението и на мейдън и сигурно ще е същият резил и на лени кравиц а нищо чудно на металика и още по зле да е тоест едно е ясно организацията е под всякъква критика и не визирам само изборът на зали/стадиони реденето на километрични опашки гафове от типа на еди къде си спрял токът и концертът ще закъснее с еди колко си часа което е трагично смешно но определено софия мюзик ентърпрайсес бият по издънки

Автор:  LStaley [ Вто - 08 Юли 2008, 10:07 ]
Заглавие: 

E как ве :) Не че ги защитавам, както казах по горе... SME и NMA се конкурурат кой по голяма издънка да направи. Не съм бил тук но приятели ми разказаха за драмата с Майк Патън на 14ти юни. Смененото място в последния момент, забавянето от над 2 часа и едва 40 минутния концерт :) New Musical Agency :) кво да кажа... НА КЛАДАТА!

Автор:  satan [ Вто - 08 Юли 2008, 10:14 ]
Заглавие: 

същата изцепка имаше и миналото лято с инексес в последният момент от академик във фестивална по скапано озвучаване не бях виждал
един пример от западните компании бях в чехия на концерт на инфлеймс хелоун и гама рей залата за 10 минути се напълни звукът беше повече от перфектен после за 11 минути се изпразни на това у викам организация ( на този концерт бяха над 20000 души)

Автор:  [AC/DC]Thunderstruck [ Вто - 08 Юли 2008, 10:37 ]
Заглавие: 

LStaley написа:
E как ве :) Не че ги защитавам, както казах по горе... SME и NMA се конкурурат кой по голяма издънка да направи. Не съм бил тук но приятели ми разказаха за драмата с Майк Патън на 14ти юни. Смененото място в последния момент, забавянето от над 2 часа и едва 40 минутния концерт :) New Musical Agency :) кво да кажа... НА КЛАДАТА!
олеле майко тва е било върха вече :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :X:X:X:X:X:X

Автор:  LStaley [ Вто - 08 Юли 2008, 10:40 ]
Заглавие: 

Нензам сега какво е било на Каварна, но миналата година на Менолар имаше супер добра организация, много бързо влизане на стадиона, никакви опашки, бързо излизане, звука като цяло беше много добре (освен в момента когато преекспонираха нивата на китарата) - по време на едни китарни сола, но ги оправиха забързо :) Joker Media се справят засега доста добре :wink:

Автор:  satan [ Вто - 08 Юли 2008, 10:43 ]
Заглавие: 

все се случва нещо и още не съм бил в каварна така че от там нямам наблюдения

Автор:  Gabaro [ Вто - 08 Юли 2008, 11:12 ]
Заглавие: 

LStaley написа:
Нензам сега какво е било на Каварна, но миналата година на Менолар имаше супер добра организация, много бързо влизане на стадиона, никакви опашки, бързо излизане, звука като цяло беше много добре (освен в момента когато преекспонираха нивата на китарата) - по време на едни китарни сола, но ги оправиха забързо :) Joker Media се справят засега доста добре :wink:

Тази година същото. Пак добра организация... имам забележки към охраната пред сцената само. Тъпите гадове са обирали всички перца хвърлени от групите. Просто нямаме охранителна фирма с обучени за охрана на голям концерт служители.
Иначе влизането и излизането си бяха безпроблемни. След като концерта свърши веднага се светваше осветлението на стадиона, което беше доста добро.
Имаше един-два неприятни момента със звука, но не бяха чак толкова фрапиращи.
Като цяло организацията беше на доста добро ниво. Вратите на стадиона се отваряха по-рано, за да могат хората да влязат навреме.

Докато за СМЕ... организацията им има проблеми... примерно концерта на Type O Negative и Менсън... T.O.N. почнаха да свирят на светло! Имаше само един входа на стадиона, който беше малък и вратите отвориха буквално 10 мин. преди началото на концерта, което е абсолючна глупост! Имаше толкова много хора, които бяха дошли да видят точно Type O Negative, а не успяха да влязат навреме. Глупава история. Спомням си и блъсканицата на излизане... същото беше и на концерта на Мейдън. Нормално е да има блъсканица, ама не в такива мащаби. В Каварна защо несе получи това като бяхме 28 000 (по думите на Демайо) в Събота?!? Защото входа си беше широко отворен явно... не знам.

Автор:  LStaley [ Вто - 08 Юли 2008, 11:17 ]
Заглавие: 

Gabaro написа:
примерно концерта на Type O Negative и Менсън...


Oх не ми припомняй, нямаше такъв вход просто... ужасно беше... хората освен че изтърваха Alien Industry ами някой пропуснаха и първата, втората песен на Тype o Negative, а и излизането верно беше кошмарно.... точно като влизането

Автор:  Sleepwalker_ [ Вто - 08 Юли 2008, 11:35 ]
Заглавие: 

За това концертите трябва да се провеждат на някоя по-големичка поляна около София-няма огради,няма стени,няма проблеми! :lol: :lol: :lol: :lol:

Автор:  SkyWolf [ Вто - 08 Юли 2008, 14:06 ]
Заглавие: 

И в тоя случай ще да е безплатно само за Софиянци -другите пасти да ядат...а и не са пасли доматите с колците тия дето уреждат концертите. Истината сигурно е някъде по средата - удобно да се стигне от всяка точка по всеки начин - железница, кола, самолет(за който го може като финанси) и да си има място изградено точно с цел концерти и културни събития.Ама такива в България за момента май няма.

Колкото до организацията - от Joker Media не бих могъл да се оплача, както и от Кметъла на Каварна - беше перфектно с някои забележки, но съм сигурен че ще ги оправят занапред...
Организаторите на концерта на Blind Guardian също заслужават похвала - справиха се доста добре момчетата(доколкото знам са доста скромен екип всъщност)...За СМЕ и другите организатори ще си спестя пиперливите епитети, а и повечето неща вече са казани...

Автор:  pankoto [ Вто - 08 Юли 2008, 14:25 ]
Заглавие: 

Не разбирам защо толкова ругаете СМЕ... Изобщо не мисля, че те са едва ли най-скапаният промоутър в България. SkyWolf, сам го каза, истина е някъде посредата. Все пак да не забравяме, че те са организирали най-много концерти от световно ниво. И най-големият професионалист не е застахован от грешки. Виж за NMA коментарът е излишен - аз не съм чувала концерт организиран от тях да протече нормално и без проблеми.

Знам за Тype o Negative (макар че не присъствах), спомням си и Антракс, и да, съгласна съм, че когато плащаш за нещо, очакваш максималното, но всички знаем, че въпреки това има фактори, които не зависят нито от промоутъра, нито от групата...

Относно местата за провеждане на концерти - нямам нищо против Каварна като дестинация, но все си мисля, че ако концертите на Кълт и Плант бяха в София, а не там, присъстващите щяха да са доста повече от 800, съответно 2000 души! Абсолютен срам, и то за изпълнители от такава класа! :evil: :(

Автор:  SkyWolf [ Вто - 08 Юли 2008, 14:42 ]
Заглавие: 

И все пак не смятам че София е перфектната точка за концерти. Приказвахме си скоро с приятели по повода...като се замисли човек, реално погледнато Габрово и още по-точно местността Узана край града са точното място - географския център на България е там. Та така на практика се постига целта да е еднакво далеч за всеки един фен на дадена група. Само дето пак се повтарям - нямаме инфраструктурата за да се случи това. Нито залите, нито пътищата, нито хотелите...Има, но не са достатъчни. Но наистина почва да ми писва от идеята, че София трябва да е центъра на всички събития. Като са такива фенове на Плант и Кълт - да бяха стигнали до Каварна. Който иска може, който иска по-малко не винаги успява да може...

Автор:  Sleepwalker_ [ Вто - 08 Юли 2008, 14:50 ]
Заглавие: 

pankoto написа:
Относно местата за провеждане на концерти - нямам нищо против Каварна като дестинация, но все си мисля, че ако концертите на Кълт и Плант бяха в София, а не там, присъстващите щяха да са доста повече от 800, съответно 2000 души! Абсолютен срам, и то за изпълнители от такава класа! :evil: :(Ам то по тая логика дай абсолютно всички концерти на чужди музиканти и групи като се почне от рок енд рола и се стигне до грайнда,да се състоят в София и то някъде в центъра,да кажем на Ал. Невски! :roll: Където и да се проведе един такъв концерт,все на някой няма да му хареса,но аз пък все си мисля,че ако човек е истински фен ще направи всичко възможно,за да е там(разбира се не винаги това може да се случи). :D

Страница 1 от 2 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/