Дата и час: Съб - 04 Юли 2020, 09:29Отговори на тема  [ 118 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
 Що е това: INDUSTRIAL METAL :)) 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение Що е това: INDUSTRIAL METAL :))
Да се опитаме да си отговорим какво е това"жувотно" и има ли то почва у нас?Предварително искам да предупредя,че темата е за музика и култура/подчертавам култура/ ма-а-алко по-различни от останалите

Предварително искам да благодаря на Titan който ме подтикна за подобна тема,
представяики такива велики банди като:RICHTHOFEN.RUOSKA.Stahlhammer.Turmion Kätilöt.......
10x

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ И АДМИРАЦИИ и към ТЪРКЪЛ-ПРОСТАКА,който поства много изчерпателно инфо и линкове.Както и на всички които участват или ще участват в темата ИНДЪСТРИАЛ.Луде радвам се,че Ви има :D :drink2: :drink2: :drink2:

Та тук ще става дума именно за такава музика,култура и за такива банди!
Моля децата,невръстениците,хората със слаби нерви и нежен слух да не "ръшват" тук.

Обещавам много яки неща и всичката възможна информация която може да се намери,ще съм адски благодарен и на помощта от останалите обсебени от INDUSTRIAL.
А сега както обичам да казвам.............. :drink2: :drink2: :drink2:

MINISTRY<PSALM69-1992>N.W.O.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... id=4822262
Та по темата:

Индъстриъл субкултурата – мутиралото дете на пънка
Кристина Пайташева

Когато чух за първи път за индъстриъл, си казах: “Каквото и да е това, то ще да е нещо много яко”. И наистина. Индъстриъл субкултурата се оказа нещо много различно от всичко останало.

...зараждането...

Индъстриъл субкултурата се ражда като мутирала и футуристична подформа на пънка. До голяма степен новата субкултура прилича на стария пънк, но адаптира неговия стил към едно по-модерно и футуристично семиотично поле. Едно понятие обединява двете субкултури – хаосът и липсата на контрол, с които те гордо парадират. Пънкът символизира хаоса в близкото минало, а индъстриъл субкултурата се явява продължение на този хаос в бъдещето. Това е бъдеще, в което машините комуникират много по-добре помежду си, отколкото хората. Бъдеще, в което значимо място заемат напредъка на технологията и липсата на морал. Пънк и индъстриъл субкултурите умишлено бягат от стереотипите и обществените норми. Те искат и успяват да ги нарушат.

...пънкът...

Пънк музиката се характеризира с пронизителни вокали, изкривени инструментали и явна употреба на мръсен език. Пънкът използва това широко разнообразие от трясъци и разруха, за да създаде сюрреалистичния ефект, който изтъква различните елементи на хаоса. Пънкарите са горди от себе си, от факта, че са маргинални герои в обществото, но в същото време на тях винаги им се обръща внимание по един или друг начин.
Пънкарите не искат да принадлежат на свят, ръководен от лицемерие и фалш. Затова бягат от реалността чрез своята музика. Sex Pistols, The Clash, The Unwanted са техните спасители.

...преходът пънк-индъстриъл...

Индъстриъл субкултурата се явява синоним на пънка. Забелязват се много идентични елементи както в индъстриъл, така и в пънк музиката. Но най-очебийният обединяващ фактор за двата стила остава гневът. Гневът и неудовлетворението са двете ключови думи за индъстриъла. Водещият ритъм на пънка и индъстриъла е тежък и бърз. Друга интересна черта, която характеризира двете субкултури, е употребата на звуци, които излизат извън нормите с цел създаване на сюрреалистичен ефект. Индъстриъл музиката адаптира всякакви крещящи елементи към своите записи от научната фантастика и екшъните, за да изгради сюрреалистична атмосфера. Този сюрреалистичен ефект дава усещането за хаос, идентичен с този, създаден от пънка.

...фешън...

И в модата на пънка се набляга на хаоса. Абсурдно съчетаните карета и разкъсаните училищни униформи за пънкарите са ежедневно облекло. Също така при пънк модата се забелязва силна тенденция към фетишизма – култът към предметите заема водещо място. Индъстриъл модата е отражение на пънкарската мода, но тя се вкарва в една по-изкривена, тъмна и футуристична времева рамка. Хаосът ясно личи по малките бледи лица и дрипавите черни дрехи на поклонниците на индъстриъла. Плътно начервените устни, както и огромните количества черна очна линия са семиотичните знаци на желанието да се стои далеч от нормите на благоприличие в обществото.
Индъстриъл субкултурата приема пънкарския фетишизъм на едно по-екстремно ниво. Черни кожени корсети и стегнати черни вратовръзки, високи до коленете черни кубинки, окичено с множество обици, игли и шипове тяло, ритуално разрязване на кожата и татуировки – всички тези фетиши гордо развяват знамето на индъстриъл субкултурата. Всички те показват до каква степен всеки един индъстриъл е извън контрол и колко горд се чувства той от тази липса на контрол. Фешън фетишизмът, независимо дали е пънк или индъстриъл, позволява на почитателя й да премине границите на общественото благоприличие и да стане антитеза на приетите от обществото стойности и норми.

...аксесоарите...

Аксесоарите на индъстриъл маниаците са до голяма степен обвързани с техния начин на живот. Очилата са задължителен атрибут, който ги предпазва от
заслепяващите клубни светлини. Старите компютърни кабели, омотани около тялото, са аксесоар, който привнася футуристични внушения. Черен електрически кабел – изглежда страхотно, когато се увие около ръцете, а може да служи и за заблуда на противника, когото би могъл да омотаеш с него. Друг много популярен аксесоар са тирантите – един индъстриъл не знае кога ще му се наложи да ги свали и да набие някого до безсъзнание. Противогазите също се използват от индъстриълите,
за да не усещат неприятните миризми по местата, които посещават. Какво е общото между всички тези аксесоари? Всички те внушават усещането за висока
технологичност, футуристичност и са от изключително голямо значение за индъстриъл маниаците.
Много популярна татуровка е баркодът. Обикновено представителите на индъстриал субкултурата си татуират бар код на тила. По този начин те показват, че са част от едно механично и високо технологично общество. Няма значение дали баркодът е от кисело мляко или вафла – важното е, че като татуира тила си, индъстриълът "маркира" себе си и може да бъде разпознат от негови съмишленици. Баркодът би могъл да се татуира и на други места – например на ръката. По този начин индъстриъл маниакът се явява продукт на масовото производство. А като носи компютърни части по себе си като кабел на принтер или мрежови карти, индъстриълът се явява лице на киберпънка.

...поведението...

Индъстриъл субкултурата е интересна амалгама от пънк, готик и метъл. Основното чувство, което изпитват почитателите на този тип музика, е гневът. Гняв срещу света, срещу технологиите, срещу правителството и т.н. Този гняв е вплетен в текстовете на песните им.

...облеклото...

Индъстриъл субкултурата копира стила на научно-фантастичните/ киберпънк филми и литература. Задължителни елементи в екипировката на всеки един индъстриъл са високите до колене ботуши или кубинки, които спомагат за тежката стъпка и бойния вид. Бухалката е основно защитно средство срещу зложелателите. Дънките са натъпкани в ботушите или са отрязани до коленете. Ролката черен кабел е неизменна част от облеклото на истинския идъстриъл. Дрехите в стил "милитъри" са
широко употребявани. Ако човек иска да бъде разпознат като индъстриъл, е необходимо да използва черния кабел и да изпише едно голямо черно "I" върху бухалката. Всички ще разберат, че въпросният е член на индъстриъл субкултурата.

...прическата...

По подобие на пънка, индъстриъл прическите също са колоритни, но доста по-опростени. Съществуват три вида прически – всички те са унисекс. Първият стил
представлява изцяло обръсната глава. Вторият вид е модерната прическа в стил "military". Третият вид представлява обръснати странични участъци на главата, както и на тила. Косата се оставя по-дълга отгоре на главата, но не по-дълга от равнището на раменете. Човек може да се чувства свободен да добавя страховити допълнения към този си вид. Разбира се, цветът на косата трябва да остане черен. Ако се прибавят други цветове като оранжево, зелено или розово, индъстриълът може да бъде объркан с представител на друга субкултура.

...любими филми...

Индъстриъл маниаците са почитатели на всички филми, свързани с новите технологии. Филми от класата на "Пришелецът" "Матрицата", "Терминатор", "Стар Трек", "Хакери", "Убийци по рождение" са настолни за индъстриъл субкултурата. Филмът "Терминатор" е един от най-индъстриъл филмите, правен изобщо някога. Във визията на Терминатора успешно са вплетени образите на човека и на машината. От тези филми индъстриъл маниаците се инспирират, когато избират аксесоари към облеклото си.

...бандите...

Повечето индъстриъл банди идват от Германия. Текстовете им са вдъхновени от трагедията на Войната. Трудно е да се каже коя група е с най-изчистено индъстриъл звучене. В повечето индъстриъл групи са вплетени множество стилове, но въпреки това те се определят като индъстриъл групи. Най-популярните банди са Ministry, Nine Inch Nails, Fear Factory.

...медиите...

По времето, когато пънк субкултурата е популярна, не съществува друг източник на информация освен вестниците и списанията. Днес обаче за всичко, от което човек се интересува, основен източник на информация е Интернет. За индъстриъл субкултурата съществуват множество онлайн списания, форуми, блогове, които всеки запален би могъл да посети, когато пожелае. В тях се обсъжда всичко маниашко, което вълнува съответната субкултурна група, а именно – прически, групи, облекло, концерти, пиърсинги, татуировки, грим, изобщо всякакъв вид информация, която характеризира субкултурата. Така популяризирането на различните субкултури и в частност на индъстриъла, става особено ефективно и се радва на огромно внимание от феновете.

..."Ако изляза на сцената без грим, все едно съм излязъл по пантофи"...

Сещате ли се на кого е това твърдение? То е не на кого да е, а на шок-рокера с индъстриъл история Мерилин Менсън. Ексцентрикът всъщност се казва Брайън Уорнър, а псевдонимът му е комбинация от имената на легендата Мерилин Монро и един от най-издирваните серийни убийци в света Чарлз Менсън. Историята на Мерилин се свързва с краля на електронния индъстриъл Трент Резнър (фронтмен на групата Nine Inch Nails), който забелязва заложбите на Мерилин и впоследствие той и негова банда стават подгряващи на американското турне на NIN. Култовото парче "Sweet dreams" на Юритмикс е пресъздадено от г-н Менсън и така той разбива всички класации.
Изключително впечатляващи, концертите на Мерилин Менсън се превръщат в един своебразен спектакъл, в който той прекрасно съчетава визия, звук, грим, сценично поведение, ефекти. Българските фенове на индъстриъл звездата имаха късмета да гледат изпълнението му на живо на 4 юли 2007 г. на стадион "Академик".
Шоуто, което Мерилин сътвори, бе неповторимо. Той остави публиката си без дъх с хит след хит – "If I was your vampire", "Disposable teens", "Sweet dreams", "Tainted love", "The dope show", "Great Big White World" и много други. С поведението си побърка публиката. Сваляше панталоните си, имитираше сексуални актове по време на шоуто – сцени, характерни за лайфовете на музиканта.
В интернет пространството активно се коментираше темата Мерилин преди и след концерта. Оплюван и обожаван, той си остава една от ключовите индъстриъл фигури на нашето време. Мерилин е квалифициран от критиката като какъв ли не – вампир, кръвопиец, зомби, канибал и др. Но той е просто звезда и това е неговият имидж – силен грим, черни кожени дрехи, ножове и всякакви други атрибути, които допълват внушенията на текстовете му.
Емблематичен е и сайтът на Мерилин Менсън. Изключителна графична концепция, звук и снимков материал – сайтът на великият артист впечатлява със своята уникалност.

...и в крайна сметка...

От всичко казано по-горе става ясно, че индъстриъл субкултурата е колоритна, многопластова и изключително интересна за изучаване. Поведение, грим, музикални интереси, прически – всичко в индъстриъл маниаците впечатлява със своята ексцентричност и неповторимост. За нас остава единствено да се потопим в безбрежната информационна лавина на виртуалното пространство и да помечтаем един ден всички да бъдат толкова свободни духом, колкото са представителите на индъстриъл субкултурата.


Автор на статията: Кристина ПайташеваЕто Ви и едни типични представител/смятан и с право за бащата на този "стил"/:

Al Jourgensen (born October 9, 1958 in Havana, Cuba), is an American musician best known as the founder and frontman of the industrial metal band Ministry. He is sometimes credited as Alain Jourgensen, Alien Jourgensen, Hypo Luxa (his alias as a music producer), Dog, Alien Dog Star and Buck Satan. He is a member and/or founder of several industrial bands, working as a singer, guitarist or keyboard player.

Al Jourgensen
Birth name Allen David Jourgensen[1]
Also known as The Alien, Alien Jourgensen, Hypo Luxa, Dog, Alien Dog Star, Buck Satan, Uncle Al
Born October 9, 1958 (1958-10-09) (age 49)
Havana, Cuba
Genre(s) Industrial
Alternative Metal
New Wave
Synth Pop
Instrument(s) Vocals
Guitar
Keyboards
Synthesizer
Bass Guitar
Harmonica
Mandolin
Saxophone
Piano
Drum Machine
Years active 1978 - present
Label(s) Arista Records
Sire Records
Warner Bros.
Sanctuary Records
13th Planet Records
Alternative Tentacles
Wax Trax!
Associated acts Ministry
Revolting Cocks
Skinny Puppy
Lard
1000 Homo DJs
PTP
Acid Horse
Lead Into Gold
Pailhead
Buck Satan & the 666 Shooters


Jourgensen was born in Havana to a Cuban mother and father in 1958. Soon after, he came to the US to live with his mother and his Norwegian step-father, who changed his name to Jourgensen. His step-father was a stock car driver, also known as a mechanic for Formula One driver Dan Gurney. Jourgensen was raised in Chicago, Illinois and Frisco, Colorado, eventually attending the University of Colorado. He worked as a radio DJ out of college, until becoming a professional musician by joining the band Special Affect. He began Ministry in 1981.

Jourgensen was married to Patty Marsh from 1984-1993, and he has one child from that marriage. He remarried in September 2002 to Angelina Lukacin at Graceland mansion.

Known for often appearing intoxicated on-stage,[citation needed] Jourgensen has been seen drinking whiskey[citation needed] and smoking cigarettes[citation needed] while performing.[citation needed] His lyrics reveal many aspects of his life, such as his heroin and cocaine addiction, alcoholism, and his political opinions. These were greatly influenced by the beat generation (William S. Burroughs collaborated on some of his tracks).

Jourgensen has had a life-long affinity for drugs, such as cocaine and heroin, which culminated in the 1995 police raid of Ministry's Texas headquarters and Jourgensen's arrest for possession. He received a five year probation sentence, a time that he recalls as the darkest in his life. As of 2003, he maintains that he has been drug-free, ever since a bite from a venomous spider almost caused him to lose an arm. [1] Jourgensen currently lives and records in El Paso, Texas. [2]

Jourgensen formed Ministry in 1981 after he left the band Special Affect, which was a new wave/synth pop band (notably including Frankie Nardiello, founder of My Life With The Thrill Kill Kult and drummer Harry Rushakoff of Concrete Blonde). Early singles by Ministry and Jourgensen's other projects were released on Wax Trax! Records. He has also featured as guest on some Skinny Puppy albums as well as producing their Rabies album. During that time, it is said that Jourgensen befriended Nivek Ogre, who later joined Ministry.

Ministry's newest albums, Rio Grande Blood and The Last Sucker, as well as the 2006 Revolting Cocks album Cocked and Loaded were released on Jourgensen's new record label, 13th Planet Records. He formed this label after falling out with the mainstream agendas of major industry labels. [3]

Jourgensen appeared as a fictional musician in the film A.I.: Artificial Intelligence, and has had a number of songs appear in other films. Including the 2008 Wicked Lake, produced by Fever Dreams, for which he composed the entire sound track. He also makes a small appearance in the film as an art school teacher.

He also holds a large collection of religious altars from which he frequently performs during his concerts.

Jourgensen is one of the more outspoken musicians in the industry today, frequently offering scathing criticism of right-wing politicians. Beginning with Ministry's 1992 album Psalm 69, continuing with the 2004 album Houses of the Molé, 2006's Rio Grande Blood, and 2007's The Last Sucker. His favorite target has been first George H.W. Bush and then his son U.S. President George W. Bush. Ministry also contributed a song to the first Rock Against Bush album. The theme continues on Ministry's 2007 offering and in Jourgensen's various side projects

Projects

Ministry
Revolting Cocks
Skinny Puppy
Lard
1000 Homo Djs
PTP
Acid Horse
Lead Into Gold
Pailhead
Buck Satan & the 666 Shooters
Eight and One Half
Special Affect[4][5]

Played with Frankie Nardiello (AKA Groovie Mann of Thrill Kill Kult) and Harry Rushakoff (Concrete Blonde) in a band called Special Affect c. 1978.
Produced the 1994 Reverend Horton Heat album Liquor In The Front.
Lost a toe due to infection from a contaminated needle dropped in his boot.[citation needed]
Helped Nine Inch Nails cover of Get Down, Make Love by Queen

http://www.prongs.org/minfiles/mags/pul ... 96-pg5.jpg
http://www.ministrymusic.org/bio/
http://www.prongs.org/ministry/
http://www.rollingstone.com/artists/min ... ar_on_bush
Ministry
Al Jourgensen
Tommy Victor | John Bechdel | Tony Campos | Aaron Rossi | Mike Scaccia | Sin Quirin
Paul Barker | Bill Rieflin | Chris Connelly | Kevin Ogilvie | Martin Atkins | Louis Svitek | Rey Washam | William Tucker | Max Brody | John Monte | Mark Baker | Stephen George | Paul Raven | Joey Jordison | Dave Ellefson | Jimmy DeGrasso
Discography
Studio albums: With Sympathy | Twitch | The Land of Rape and Honey | The Mind Is a Terrible Thing to Taste | Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs | Filth Pig | Dark Side of the Spoon | Animositisomina | Houses of the Molé | Rio Grande Blood | The Last Sucker
Live, Remix and Compilation albums: Twelve Inch Singles | In Case You Didn't Feel Like Showing Up | Greatest Fits | Sphinctour | Early Trax | Side Trax | Rantology | Rio Grande Dub Ya | Cover Up
Related Bands: Special Affect | Revolting Cocks | Pailhead | Lard | 1000 Homo DJs | PTP | Acid Horse | Pink Anvil | Lead Into Gold | Pigface | SkrewИзточник:
http://music.pop.bg/biography1492.html

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Последна промяна UNDERTAKER_DMW на Пон - 07 Апр 2008, 12:10, променена общо 3 пътиСря - 26 Мар 2008, 21:23
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
Та по темата:

Банда №1/смятани за "бащите" на Индустриал Метъл

Не бих казал,че е неоснователно това твърдение

Ministry - биография

Ministry (Министри) е американска индъстриъл метъл група. Една от първите групи, които експериментират с вкарването на тежки китарни рифове в индъстриъл музиката.

Първите им два албума With Sympathy от 1983 и Twitch от 1986 нямат нищо общо с метъл и рок: те представляват лек ню уейв в най-чистия му вариант. След това Алан Юргенсен, недоволен от насоката, в която върви групата поема нещата в свои ръце. Следващите два албума The Land Of Rape And Honey от 1988 и The Mind Is Terrible Thing To Taste от 1989 са едни от първите индъстриъл рок/метъл албуми. Добили култов статут, те са последвани от ΚΕΦΑΛΗΞΘ (или Psalm 69:The Way To Suckseed And The Way To Suck Eggs) от 1992. В него използването на синтезатори е сведено до минимум и той става най-силно ориентирания към метъла Ministry албум до момента. Освен това албумът силно застъпва политическата тематика: в песните се пее против външната политика на тогавашния президент Джордж Х. У. Буш. Песни като N.W.O (New World Order), Jesus Built My Hotrod и Just One Fix се превръщат в едни от най-обичаните им песни. Въпреки успеха си групата едва не се разпада заради арести и проблеми с наркотиците.

Следващия си албум — Fifth Pig, Ministry издават чак през 1996. За него двигателя на групата Ал Юргрнсен премахва почти всички синтезатори, семплъри и дръм машини. Песните са съставени от шумни китари, тежък бас, и истински барабани. Те са доста по-тежки и бавни от предишните им записи. Тежките дни за Ministry не приключват с това и техния бивш китарист Уилиам Тъкър се самоубива през 1999. Същата година групата записва Dark Side Of The Spoon. Албумът е посветен на Тъкър. С него Ministry правят опит да се завърнат към своя електро-метъл звук, но албумът не е добре възприет от техните почитатели. Въпреки това сингълът Bad Blood пожънва успех и е номиниран за наградите Грами през 2000. Включен е в оригиналния саундтрак на филма Матрицата.

Следващият албум е издаден през 2003 и е наречен Animositisomnia. Въпреки всичко, албумът не се продава добре и синглите са отложени преди да бъдат издадени. Следващият албум — Houses Of The Molè е издаден през 2004. Албума атакува администрацията на Джордж У. Буш точно както Psalm 69 атакува баща му 12 години преди това. Въпреки ниските продажби албумът е добре приет от феновете и бележи завръщането на Ministry към свойте най-добри времена. По отношение на текстовете това е и най-свободния в това отношение албум на Ministry. Последвалия Rio Grande Blood от 2006 е втората част от трилогията на Ministry против администрацията на Дж. У. Буш. Той е дори по-тежък от Houses Of The Mole, понякога сравняван със албумите на Slayer като твърдост и траш-метъл влияния. Сингълът Lieslieslies е номиниран за Грами в категория най-добро метъл изпълнение. На 18 септември 2007 г. Ministry издаде своя последен албум The Last Sucker, с който освен трилогията против Буш, групата приключва с издаването на студийни записи. По думите на Ал Юргенсен „Според мен е по-добре да спреш когато си на върха, отколкото да се задържиш твърде дълго и да продължаваш да правиш бози както Aerosmith и The Rolling Stones 30 години по-късно…“. Самият албум е с доста осезаема индъстриъл метъл насоченост.

Източник:
http://music.pop.bg/biography1492.html

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 21:25
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 03 Ное 2006, 00:51
Мнения: 721
Местоположение: Къде ли не...
Мнение 
Браво!


Сря - 26 Мар 2008, 21:26
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
10х Човеко,че за същата тема само,че в раздел ВАШИТЕ БАНДИ преди малко ме овикаха:Не била за там :(

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 21:33
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 00:13
Мнения: 5484
Местоположение: Shopland, концертно в Бъъгъъс
Мнение 
БРАВО. Страхотна тема. :D

_________________
I go crazy cause here isn’t where I wanna be
And satisfaction feels like a distant memory
And I can’t help myself,
All I wanna hear her say is “Are you mine?”
R U Mine?


Сря - 26 Мар 2008, 21:58
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
:D Благодаря и за да не стават недоразумения с админите и модераторите тук ще пиша за този стил/и бандите подчинени на него/ :D

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Последна промяна UNDERTAKER_DMW на Сря - 26 Мар 2008, 23:05, променена общо 1 пътСря - 26 Мар 2008, 22:16
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
Предварително благодаря на Админите и Модераторите ако проявят разбиране към темата и не я премахнат :D Извинявам се за недоразумението :)

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 22:23
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
Cavalera:
Две теми за едно и също... тцъ
Само онази в МУЗИКА остава.ОК разбирам,но с риска да излезна тъп мога или не да пиша тук и за групите свързани с тази култура? :(


Може естествено :)

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 22:59
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение 
Та по темата:


На Вашето внимение и една банда/ярък представител на тази Субкултура/ за която е говорено много,но никога достатъчно и както казва един друг форумец/Titan/ кой по-добре от немците знае що е дисциплина и маршова стъпка.Та на Вашето внимение мили Фенки,Фенове и Фенчета предлагам:..........


RAMMSTEIN!!!


Rammstein или Рамщайн е немска индъстриъл метъл група, създадена в Източен Берлин през 1993 година. Освен с тeжкия си звук групата се отличава и с осезаемо присъствие на голяма доза театралност и драматизъм в музиката, подсилена с изпъкващи електронни кийбордове. Структурата на песните е подобна, състояща се от тежки насечени рифове, повтарящи се през по-голямата част на песента на фона на хаотични кийбордове и припев, най-често повтарящ една и съща фраза.

Групата остава известна и като най-известната немска формация за всички времена. В световен мащаб продадените копия от албумите им са 12 млн..[1]

Текстовете са агресивни, мрачни, понякога вулгарни и със открита сексуална насоченост, а нерядко гротескни и стряскащо реалистични. Любовни теми също се срещат, но са представени най-често от своята тъмна страна. Вокалите са главно минорни и груби, почти изцяло на немски език. Въпреки това Рамщайн са популярни в много страни. Потвърдено е, че групата ще приключи с дългата си почивка и ще запише нов албум през 2008 г.

Информация
От Германия
Стил Индъстриал метъл
Tanz-Metall
Години на активност 1994 — до наши дни
Музикален издател Motor Music
Republic Records
Slash Records
Уебсайт rammstein.com

История [редактиране]
Групата води началото си като страничен проект, осъществен от шестима източногерманци. Това са Рихард Круспе-Бернщайн (китарист), Кристоф Шнайдер (барабанист), Оливер Ридел (бас китарист), Паул Ландерс (китара), Кристиан Лоренц (клавиатура) и Тил Линдеман (вокал). Негласен инициатор на проекта се води Рихард Круспе, макар последният да отрича своята водеща роля при сформирането на групата, заявявайки, че Rammstein не се върти около някакъв лидер.

Името си групата получава от трагедия, разиграла се в натовската база Рамщайн (Ramstein), Италия на 28 август 1988 г.. В едноименното парче на групата (Rammstein, което е и първото им) се разказва за тази трагедия.

Първоначално групата се е казвала Ramstein, но впоследствие се прекръстват на Rammstein (таран) за да се избегне сходство с името на натовската база.

Концeрт на Рамщайн през 2005 год.Една година след събирането на групата, през 1994 излиза първият им албум — Herzeleid (Мъка). Той съдържа 11 песни. Следва албумът Sehnsucht (Копнеж), излязъл през 1997, включващ хитовата Du Hast, превърнала се в най-комерсиалния успех на групата, като е записана дори версия на английски език, както и множество други ремикси. Du Hast (ти имаш) може да се разбере също и като Du Hasst (ти мразиш), от където идва и оригиналността на песента. Песента им Hallelujah(Алилуя) участва в саундтрака на Resident evil. В бонус версията на албума присъства също английска версия на песента „Engel“. Една година по-късно групата изнася един от най-добрите си концерти на живо в Берлин (Live Aus Berlin '9, издаден на CD и DVD.

За новото хилядолетие е предназначен албумът Mutter (Майка), съдържащ също 11 песни, между които избраната впоследствие за песен на хилядолетието Mein Herz Brennt (Сърцето Ми Пламти).

През 2004 година излиза албумът Reise, Reise (Пътувай, пътувай или Ставай, Ставай-аналогично двусмислие като в Du Hast). Песента Mein Teil (Моята част/парче/опашка-отново двусмислие със сексуален контекст) е създадена по действителен случай с нашумялото преди време убийство, свързано с канибализъм. Клипът към песента разбужда духовете на мнозина. С не по-слабо въздействие, но предизвикващо коренно различни чувства е и видеото към песента Ohne Dich (Без теб). В албума за пръв път присъства изцяло акустична песен с подчертано блусарски влияния — „Los“, а парчето „Amerika“ (съдържащо реплика на английски език в припева)остро пародира и критикува американската политическа система.

Последният, настоящ албум Rosenrot (Червенорозка) излиза в края на 2005 година. Първоначално плануван като продължение на предния албум и дори носещ работно заглавие Reise, Reise Vol. 2, в крайна сметка Розенрот получава заглавието си от едноименната песен. Текстът ѝ представлява сплав между приказка на Братя Грим и стихотворение на Гьоте. Приказната тенденция е продължена и в друга песен от новия албум — Hilf Mir (Помогни Ми) — в нея са използвани мотиви от Struwwelpeter.


пироефектите използвани от групата по време на едно от изпълненията им на песената Feuer frei! през 2004 год.Запазена е и традицията от Reise, Reise за присъствие на по-нестандартна песен — в тази роля се въплъщава песента Te Quiero Puta! (Обичам те, курво!), изпълнявана изцяло на испански език. За написването ѝ е помогнала тайнствената приятелка на Тил, която говори испански и за която той казва в интервю за „Плейбой“, че е намерил човека, с който иска да прекара остатъка от живота си. Отново е повдигната темата за хомосексуализма — Mann Gegen Mann (Мъж срещу мъж). Песните Spring (Скачай) и Zerstoeren (Унищожавай!) са емблематични за целия албум; присъстват и две „оди“ — Benzin (Бензин) — посветена именно на огнената течност поради мащабните пироефекти, използвани от Рамщайн в живите им изпълнения, и Ein Lied (Една Песен) — творба, посветена на всички фенове на групата.


Дискография

Албуми
Herzeleid (1994)
Sehnsucht (1997)
Live aus Berlin ( 1999 )
Mutter (2001)
Reise, Reise (2004)
Rosenrot (2005)

Видеография
Live aus Berlin ( 1999 )
Lichtspielhaus ( 2003 )
Völkerball ( 2006 )

Rammstein
Членове
Тил Линдеман | Кристиан "Флаке" Лоренц | Кристоф "Doom" Шнайдер | Рихард З. Круспе-Бернщайн | Оливър "Оли" Ридел | Паул Х. Ландерс
Дискография
Студийни Албуми
Herzeleid | Sehnsucht | Mutter | Reise, Reise | Rosenrot
Сингли
Du Riechst So Gut | Seemann | Engel | Engel, Fan-Edition | Du hast | Das Modell | Du Riechst So Gut '98 | Stripped | Single Collection | Sonne | Links 2 3 4 | Ich Will | Mutter | Feuer Frei! | Mein Teil | Amerika | Ohne Dich | Keine Lust | Benzin | Rosenrot (Single) | Mann gegen Mann
VHS/DVDs
Live Aus Berlin (DVD/VHS) | Lichtspielhaus (DVD/VHS) | Links 2 3 4 (DVD/VSH) | Amerika UK (DVD/VHS)


На 21 март, петък, ................... в София се проведе за шести път тематично парти посветено на емблематичната германска група RAMMSTEIN. Този път акцента беше върху основателя на бандата Richard Z. Kruspe и неговия солов проект EMIGRATE, който на 7 март 2008 г. издаде нов сингъл на песента "Temptation". Повод за парти имаха и българските феновете на RAMMSTEIN, които отпразнуваха четвъртата годишнина от създаването на своя български сайт www.rammsteinbg.com. "........................


Луд съм по тях
С уважение към останалите форумци

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 23:03
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение Субкултурата ИНДЪСТРИАЛ и нейните представители
Следващото предложение е: Doomsday Refreshment Committee


Предлагам Ви един много як/поне за мен проект макар и от един човек,да не забравяме и други титани са почнали така / Предварително се извинявам,че няма превод,но за момента все още не мога да открия/а нямам време за преводи/няколко линка от които може да дръпнете бандата/не е спам все пак /

http://vampirefreaks.com/content/commen ... +Committee

http://www.soundclick.com/bands/default ... did=300705


Дръжте си главите,това кърти черепи)


http://www.soundclick.com/bands/default ... tent=music

Interview with Doomsday Refreshment Committee by Dante
May, 2007

Doomsday Refreshment Committee (DRC) is a very popular Underground Project lead by one man, Jerry. Working with 28 years of experiance he has written amazing songs which have grasped a huge fan-base. With friends such as Romell Regulacion from the ever popular Razed in Black, down to Servo.Hatred, it seems DRC has no room for errors and does not need the extra space. Now, with Crown of Thorns on the way, it seems nothing can stop DRC from ripping up the Underground Industrial scene. Now I'm glad to introduce the man behind the insanity, Jerry.

Jerry, you're one of the more popular Industrial projects on VF. How does that make you feel, and what do you see as the reason you have such a large Fanbase?

Well of course I am VERY flattered and I love this site like no other. I think that maybe I offer to fill the gap between the total synth based and harder edged music styles. I guess my work is kind of a "crossover" between the two. I also work very hard to take the time to have a lot of interaction with the fans and members of VF. Its THEM that makes this ALL of this happen for every artist... I never lose site of that.

Who and what do you see as your main source of inspiration?

I would have to say mainly the people and the world around me. My friends are my family and I always hold and keep them close at all times. They keep me grounded and drive me to create a lot of what I do. The world around us all is a crazy place right now... just turn on your TV and try and take it all in.

Growing up who were your favorite artists and why?

Well... I am older than most ppl think. The first music I can remember hearing as a child was Black Sabbath on 8 track... YES...8 TRACK! My parents were pretty much with "the times" and liked lots of the harder edged stuff that was big then. Then I hit the phaze the every kid did back then... KISS. KISS was without a doubt WHY I wanted to get into music. I was always a huge horror fan and KISS sort of brought that into hard rock with the makeup and stage show. Then Van Halen started to boom and after that I started to revisit my darker roots... Sabbath again. From there I got into NEW bands at the time like Fear Factory, Napalm Death, Sepultura and so on. Then in a total turn around I started hanging out with some friends that were big in the GBLT scene. The energy and pulse of the music in the clubs blew me away. That scene led me into the Goth/Industrail and I knew I had found my world. All the people were so BEAUTIFUL and the music was dark and driving.

When did you get into the Industrial Scene? And when was the moment you decided to spawn DRC?

I have heard bands off and on for several years but dove in head first about 8 years ago. D.R.C was something I had in my head for years... but its only like 2 years old.

Having two daughters, and being an artist, it must be tough to balance your attention. How do you manage this?

Being a Daddy is the easiest job I have ever had. My daughters are the world to me and I have very good kids at that. But I do find the time to do music AND be a dad. 80% of the time they are sitting right behind me while I write and record, telling me if something "sux" or not... lol.

How did you discover VF? And how hard or easy was it to decide to join?

I found VF buy following a link on some guys profile on another site... once I looked around I knew I had found my home. I had a personal profile on VF before my music one but I have like 6 profiles to edit and update so I dropped it to have a little less work.

What events drive your music the most?

My life mainly. Events that take place... people I meet.

I remember that you told me you were with a few labels before. What made you decide to go solo?

Well... the internet has changed the world SO much in many ways. You have many places on the net to set up "web stores" and do it your self. I am not against labels at all... just the 2 I was with were not for me.

You're a very kind and warm person. Do you think this draws more people to you and your music?

I do try very hard to have lots of interaction with fans and yes I know for a fact that does have an impact. I edit and run ALL my pages on the net myself. I hear all the time that people cant believe I actually respond to their comments, rate them back and make sign pictures for them.

What do your daughters think of your music?

They LOVE what I do... they are my biggest fans. They have got to do some great things and meet some amazing people like Rob Zombie and got V.I.P for KORN when they were here in Florida last. Who would not like that?

How long did it take for you to finally get everything you needed for this project?

D.R.C. is an ongoing and ever growing project and I am open to ANYTHING that comes my way. The tracks on the first CD took place over a years time and I could go back and redo them ALL but I have learned to leave it alone at some point.

How many years has it taken for you to get where you are at now?

I have been in music for over 25 years. D.R.C is the first time I have done it all my self and did vocals.

One of your more popular songs is "Hail to the Freaks." The title just screams for popularity on VF, so now, has this or any of your other songs caught the attention of the VF Elite?

"Hail To The Freaks" has become a big track for me here on VF. I think most ppl can relate to being an outcast at some point in their life and yet standing strong for them selves and what they believe in... and that what the track is all about.

Your music seems to be angry, and yet seems to have a message with each song. If you had to pick, which one of your songs would have the greatest meaning?

I would have to say "I Only Bleed For You". Most people hear and read the words to that track and sum it up as a break up song but the truth is its about suicide. Its from a persons view that has lost someone they loved that took their own life. Read through the words again knowing THAT and it takes on a whole new meaning.

What's in store for DRC in the near future?

Who knows... I will go where the road takes me but I can promise it will never be boring.

Thank you Jerry for doing the interview, and I can't wait to see what you have in store for your fans.

As for the rest of you, check out Doomsday Refreshment Committee on VF, you won't be dissapointed.


* Doomsday Refreshment Committee's VF Profile
* Doomsday Refreshment Committee's Myspace

http://www.soundclick.com/bands/default ... tent=music

http://vampirefreaks.com/content/commen ... +Committee

Това определено кърти черепи
Повече инфо по нататък/в момента издирвам/

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 23:09
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение Новото поколение ИНДЪСТРИАЛ последователи
Doomsday Refreshment Committee


Only Bleed For You


The wind blows cold outside
And the darkness can not hide
And sorrow is my only friend

And I can't believe you're gone
And I'll try my best to move on
But, my heart belongs to you...

To you...

It all seems so surreal
And I try my best to feel
So numb for all the pain

Can you hear my heart break
How much more can I take
I miss your hand in mine

And I sit here all alone
In this cold and empty home
I need you here with me

And since you've gone away
I miss you every day
And the tears they fall like the rain

I wish that you were here
To wipe away all my tears
To hold me close at night
And never leave my side
I look up to the sky
And I watch the angels cry
See me bleeding out inside
And I only bleed for you

And I sit here all alone
In this cold and empty home
I need you here with me

And since you've gone away
I miss you every day
And the tears they fall like the rain

And I bleed....

I wish that you were here
To wipe away all my tears
To hold me close at night
And never leave my side
I look up to the sky
And I watch the angels cry
See me bleeding out inside
And I only bleed for you


http://www.youtube.com/watch?v=_vuoLnL- ... re=related

Повече за последния му албум на:
http://darkjam.com/members/7/info.php

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Сря - 26 Мар 2008, 23:14
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 03 Ное 2006, 00:51
Мнения: 721
Местоположение: Къде ли не...
Мнение 
UNDERTAKER_DMW написа:
10х Човеко,че за същата тема само,че в раздел ВАШИТЕ БАНДИ преди малко ме овикаха:Не била за там :(

Аз затова ти казвам "Браво", защото я премести най-накрая, а щеше да е жалко да я изтрият модовете! :wink: Трябва да я има темата. :)


Чет - 27 Мар 2008, 03:47
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение та що е то......?:)
Днес ще Ви представя още един проект "съставен от един човек идващ отвъд океана" който е представител на тази божествена за ушите и балсам за душите музика :D .Но да не изпадам в лирика и да дам думата на:
Nine Inch Nails (често изписано NIN или NIИ) е американска индъстриал рок група, създадена от Трент Резнър през 1988 година в Кливланд, щата Охайо. Трент Резнър е основен продуцент, певец, музикант, автор на текстовете и в общи линии единствен официален член на групата. За концертните изпълнения на групата помагат избрани от Трент Резнър музиканти.Информация
От Кливланд, Охайо, САЩ

Стил
Индъстриал рок
алтернатив метъл

Години на активност 1988 - до наши дни

Музикален издател
Interscope
Nothing
Island
TVT
Rykodisc

Уебсайт http://www.nin.com/

Актуален състав
Трент Резнър
Лайв групаДискография
Албуми
• Pretty Hate Machine (1989)
• Broken (1992)
• Fixed (1992)
• The Downward Spiral (1994)
• Further Down The Spiral (1995)
• Closure (1997)
• The Fragile (1999)
• Things Falling Apart (2000)
• And All That Could Have Been (2002)
• With Teeth (2005)
• Year Zero (2007)
• Beside You in Time (2007)
Сингли
• Down in it (1989)
• Head Like A Hole (1990)
• Sin (1990)
• Happiness in Slavery (1992)
• Wish (1993)
• March Of The Pigs (1994)
• Closer to God (1994)
• Hurt (1995)
• The Perfect Drug (1997)
• The Day The World Went Away (1999)
• We're In This Together (1999)
• Into the Void (2000)
• Starfuckers, Inc. (2000)
• Deep (2001)
• The Hand That Feeds (2005)
• Only (2005)
• Every Day Is Exactly The Same (2006)
• Survivalism (2007)
• Capital G (2007)


http://www.myspace.com/nin

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Чет - 27 Мар 2008, 23:21
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Мар 2008, 22:59
Мнения: 377
Местоположение: Бакърената-алея69-гроб96
Мнение Та по темата:)
И нека вдигнем завесата и на скромната ни сцена излезе вудото на XXIвек Мистъ-ъ-ъ-ъ-р

Роб Зомби

Робърт Къмингс по-известен като Роб Зомби (на английски: Rob Zombie) е американски музикант, режисьор и сценарист. Роден е на 12 януари 1965 година в Хейвърхил, Масачузетс. Известен е с имиджа си на един от най-страховитите хеви метъл и индъстриъл солисти познати на музикалната сцена. Освен с музика, Роб Зомби се занимава и с режисура на филми на ужасите.

През 1985 той сформира групата White Zombie, която със своя подход става една от най-значителните хеви метъл групи през 90-те, успели да продадат 10 млн. копия от албумите си. Дебюта си като самостоятелен изпълнител прави през 1998 г. През соловата си кариера Роб е продал над 15 милиона копия от албумите си.


Информация
Рождено име Робърт Къмингс
Роден 12 януари 1965
От Хейвърхил, САЩ
Стил алтърнатив метъл
индъстриал метъл
Занятие(я) музикант, режисьор
Музикален инструмент Вокали, Китара
Години на активност 1985 — настояще
Свързани изпълнители Алис Купър
Danzig
Powerman 5000
Scum of the Earth
White Zombie
Уебсайт http://www.robzombie.com/

Личен живот
От ранна възраст Роб и по-малкия му брат Майкъл Къмингс се увличат от смесица между класически филми с чудовища, професионална борба, комикси и кървави филми. И двамата се интересуват от дизайн, но Майкъл бързо напуска арт училището тъй като музиката го привлича повече.

Роб Зомби е стар фен на The Ramones, Мисгистс, шок-рокера Алис Купър, британските хеви метъл пионери Блек Сабат, Джудас Прийст и много други. Рези изпълнители продължава да са негово основно музикално влияние и днес.

Майкъл Кънингс е вокалист на Powerman 5000 под името Spider One.

На 31 октомври 2002 Роб се жени за дългогодишната си приателка Шери Муун, след тринадесет годишна връзка.


White Zombie (1985–1998)
Основна статия: White Zombie
Ако и настоящият раздел, и основната статия са празни, започнете да допринасяте към раздела.

Солова кариера
Соловата кариера на Роб започва през 1996, когато зомбити работи с един от идолите си Алис Купър. Заедно записват песента „Hands of Death (Burn Baby Burn)“, която намира място в саудтрака към Досиетата Х (X-Files). Песената е номинирана за Грами за Най-добро метъл изпълнение същата година.

Изпълнителя продължава да израства. Той не се ограничава само с White Zombie. През 1998 създава свой лайбъл Zombie-A-Go-Go. Освен това той наставлява и групата на по-малкия си брат Powerman 5000.


Дискография
Основна статия: Дискография на Роб Зомби
Ако и настоящият раздел, и основната статия са празни, започнете да допринасяте към раздела.
Hellbilly Deluxe (1998) (3x платинен в САЩ).
American Made Music to Strip By (1999).
The Sininter Urge (2001) (платинен статус в САЩ).
Educated Horses (2006)

Филмография
Година Филм
2003 Къщата на 1000-те Трупа
2005 Отхвърлени от Дявола
2007 Върколакът от СС (късометражен)
Хелуин
2008 The Haunted World of El Superbeasto (само продуцент)
Tyrannosaurus Rex


http://www.youtube.com/watch?v=N1MQW5e6KcE
http://www.youtube.com/watch?v=qYduSyDe2lc
http://www.rottentomatoes.com/celebrity/rob_zombie/

26 август 2007, Актуално

Rob Zombie и Ozzie Osbourn ще правят съвместно турне
Роб Зомби обяви, че ще започне съвместно турне с Ози Озбърн тази есен

26 август 2007, Актуално

Rob Zombie и Ozzie Osbourn ще правят съвместно турне
Роб Зомби обяви, че ще започне съвместно турне с Ози Озбърн тази есен


Хух това турне ще да е било доста яко/като се има предвид колко им "тропат дюшеметата" и на двамата :D :D :D .За съжеление поредното пропуснато турне. :)

_________________
„Когато си затънал в лайна, нищо друго не ти остава, освен да изплуваш и да запееш”...”.


Чет - 27 Мар 2008, 23:41
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 10:33
Мнения: 1330
Местоположение: Нова Загора
Мнение 
Anders Manga, Zombie Girl? че ме мързи, а ти си по ПО в тази култура ще постнеш ли инфо и линкове за теглене...

_________________
Изображение


Чет - 27 Мар 2008, 23:56
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 118 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2009 phpBB Group.
Поддръжка от StudioX