Дата и час: Сря - 15 Юли 2020, 12:21



Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1489 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Следваща
 Готварска тема - за манджата с любов 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Дек 2007, 21:02
Мнения: 9961
Местоположение: six feet up
Мнение Готварска тема - за манджата с любов
Добре. Идеята на темата май е да споделяме рецепти, "тайни съставки", любими ястия и т.н.
И за да не е само скучни рецепти предлагам да споделяме всякаква информация за храните....да бъде най-вече полезна тема.

Да пробваме....без лигавщини, за да не я заключат, моля!

_________________
I wanna tell you that I love you but does it really matter?


Чет - 04 Ное 2010, 16:45
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон - 14 Май 2007, 09:52
Мнения: 10992
Местоположение: Шопланд, Абсурдистан
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Е кви лигавщини, тва е най-сериозната тема!

Палачинките на Боби:
Взимате 4 яйца , една чаша мляко, две лъжици олио и една чаена лъжица захар.
Сипвате ги в съд и бъркате яко.
2 чаши брашно, слагате 2 щипки сол в брашното и малко сода.
Докато бъркате горната течност с яйцата постепенно почнете да изсипвате брашното!

С черпак се взима от вече готовата смес и се изсипва в добре нагорещен тефлонов тиган.

Когато почернеят краищата на палачинката е време да я обърнете. Ако не можете с подмятане на тигана, просто я наклонете настрани с тигана, хванете едната част и я обърнете.

ВНИМАНИЕ: Ако правите солени палачинки, става много яко да почнете да стържете с ренде кашкавал И сирене, веднага след като сте обърнали палачинката първия път. После най обичам да сипя и малко мед!

_________________
We must stop hiding and fighting... we must open our minds and our hearts...and just be friends !


Чет - 04 Ное 2010, 16:51
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 12:39
Мнения: 16509
Местоположение: ...Under The Bridge...
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Кървава салата (кара те да пикаеш кръв :lol: )

Необходими продукти:
1. Половин-едно кило цвекло
2. Чесън... 7-8 скилитки
3. Майонеза...половин - едно бурканче
4. По желание може орехи
5. Сол, ама не много...една лъжичка
6. Кисели краставички по желание
7. Лимон

Цвеклото се вари без да се бели повече от час, към час и половина. След това се обелва и настъргва. Чесънът се смачква и вътре при цвеклото. Смесва се с майонезата и по желание с орехите.Краставичките се настъргват и те. Лимонът се изтисква отгоре! Бърка се и може да се изстуди малко в хладилника.

След това пикате червено 2 дни! :lol: :lol: :lol:


Последна промяна aiwara на Чет - 04 Ное 2010, 17:01, променена общо 2 пъти



Чет - 04 Ное 2010, 16:53
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Много си пестелив на млякото, Бо

моите палачинки:
http://gamina.blog.bg/drugi/2007/05/27/ ... inki.74213

Кървава салата 2:

Червено цвекло
Моркови
Магданоз
Лимон
Зехтин (е, и олио става)
Сол

След борбата с беленето на цвеклото (сурово), последното се настъргва. Настъргват се и 1-2 моркова.
Магданозът (колкото повече, толкова повече - половин връзка слагам аз) се нарязва на ситничко, мята се върху морковите и цвеклото. Малко зехтин/олио, сок от цял лимон и сол на вкус.

Чудна е :mrgreen:

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Чет - 04 Ное 2010, 16:55
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 04 Юни 2007, 08:18
Мнения: 12344
Местоположение: В кочината
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Майка ми ме светна на една много проста и много добра салатка:
1. Настъргана ряпа
2. Настъргана ябълка - може да е киселка, тогава не е необходимо да се слага оцет
3. Зехтин по желание

Нямате идея колко ракия изпива това!

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Чет - 04 Ное 2010, 17:00
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Сря - 06 Юни 2007, 20:57
Мнения: 10438
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Моето предложение е за най обикновена картофена салата,само че вместо лук - слагате праз -много е вкусна 8)

_________________
Ако живееш все едно,че Бог не съществува - моли се да си прав!


Чет - 04 Ное 2010, 17:09
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
edna_lelq написа:
Моето предложение е за най обикновена картофена салата,само че вместо лук - слагате праз -много е вкусна 8)


Така е, не можем да измъкнем кутията от ръцете на Сами :lol:

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Чет - 04 Ное 2010, 17:15
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Дек 2007, 21:02
Мнения: 9961
Местоположение: six feet up
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Нахут с тиквички

250 гр. нахут
2 тиквички
2 големи моркова
1 глава лук (за предпочитане червен)
50 гр. стафиди
50 гр. сурово кашу
олио
канела
черен пипер
кимион (ама маааалко)
сол на вкус

Нахутът се сварява докато омекне. Лукът се нарязва на ивички, тиквичките на зарчета ( :P ), морковите на лентички и се задушават лекинко. Като поомекнат се добавят стафидите (които предварително са накиснати във вода за около 20-30 мин.) и кашуто. Добавят се и нахутът и подправките. Залива се с вода колкото да покрие цялата работа и така си къкри на бавно огънче докато не стане готово! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
I wanna tell you that I love you but does it really matter?


Чет - 04 Ное 2010, 17:17
Профил
Аватар

Регистриран на: Вто - 24 Апр 2007, 19:43
Мнения: 344
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Според мен темата е чудесна. Не че няма "веселият готвач" и какво ли още не.. Но на мен лично ще ми е интересно да я чета, особено след 15 ноември, когато започват постите. Тогава стръвно ще търся безмесни, безмлечни и без-никакви-животински-продукти рецепти :D

Та. Да ви кажа каква салатка измислих аз наскоро и много си я хапваме напоследък: класическото нарязано зале+настърган морков, обаче и +настърган суров карфиол. Пропорциите са абсолютно на око. Може и копър, макар, че аз не слагам. Овкусявам с оцет, зехтин и сол. Магията обаче, всъшност прави сусамовото олио, което поръсвам накрая. Слага се малко, защото е с доста силен аромат.

Да ви е вкусно!


Последна промяна ozzika на Чет - 04 Ное 2010, 17:34, променена общо 1 път



Чет - 04 Ное 2010, 17:26
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 14 Май 2007, 09:52
Мнения: 10992
Местоположение: Шопланд, Абсурдистан
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Gamina написа:
Много си пестелив на млякото, Бо


Еми не зная, за двама човека стават по 4-5 палачинки, перфектни.

_________________
We must stop hiding and fighting... we must open our minds and our hearts...and just be friends !


Чет - 04 Ное 2010, 17:33
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Amorphine написа:
Gamina написа:
Много си пестелив на млякото, Бо


Еми не зная, за двама човека стават по 4-5 палачинки, перфектни.


Е, ние доста по-големи количества постигаме ;)

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Чет - 04 Ное 2010, 17:34
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Дек 2007, 21:02
Мнения: 9961
Местоположение: six feet up
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Мишкааа! Ще си споделяме след 15-ти, да! :lol:

Аз пък в палачинките слагам канела!!! :mrgreen:
В самата смес, и ги предпочитам с пълнозърнесто брашно! :P
Малко по-тежки са и вместо 10 изяждаш 3! :lol:

Дояло ми се е нахут, така че.....

Салата с нахут:

250 гр. нахут
2 домата
1 краставица
1 глава лук
сирене
зехтин/олио
босилек
мащерка
малко канела, разбира се (ама много малко)
и каквото си искате още

Нахутът се сварява докато омекне добре. Не да се разкашка, а да омекне. :wink:
Краставицата и доматът се нарязват на зарчета, лукът на ситно и се добавят към изстудения нахут.
Натрошава се сиренето, добавят се подправките и се бърка добре. След това се носи на Крушуна и се спуквате да ядете. :lol:

СЪВЕТ:
Забравих да спомена, че е добре преди да се вари нахутът да се накисне във вода за около 12 часа. Много по-лесно се вари след това.

_________________
I wanna tell you that I love you but does it really matter?


Чет - 04 Ное 2010, 17:36
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
L.A.WOMAN написа:
Мишкааа! Ще си споделяме след 15-ти, да! :lol:

Аз пък в палачинките слагам канела!!! :mrgreen:
В самата смес, и ги предпочитам с пълнозърнесто брашно! :P
Малко по-тежки са и вместо 10 изяждаш 3! :lol:
.


Аз така и не ги опитах тея с пълнозърнестото брашно :?

А това с канелата не ми се види оферта, аз не ги ям със сладко. Канела и сирене, бля.

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Чет - 04 Ное 2010, 17:44
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 15 Дек 2007, 21:02
Мнения: 9961
Местоположение: six feet up
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Gamina написа:
Канела и сирене...

О, обожавам го точно това! :mrgreen:
Особено ако има и макарони! :mrgreen:
Ама аз почти всичко готвя с канела! :lol:


_________________
I wanna tell you that I love you but does it really matter?


Чет - 04 Ное 2010, 17:48
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Готварска тема - за манджата с любов
Вече не съм гладна :lol:

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Чет - 04 Ное 2010, 17:53
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 1489 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2009 phpBB Group.
Поддръжка от StudioX