Дата и час: Сря - 15 Юли 2020, 02:25Отговори на тема  [ 499 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Следваща
 Да направим нещо малко за красивата природа на България 
Автор Съобщение

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение Да направим нещо малко за красивата природа на България
Да, истина е! Поредният опит да се посегне на българската природа, поредният опит да бъде ограбено нашето национално богатство. Кметът на Община Царево - Петко Арнаудов заедно с инвеститорът на незаконното селище “Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за обявяване на Природен парк “Странджа” от 1995 г., за да бъде обявена за нищожна. Единствено статутът на Парка спира безконтролното застрояването по Южното Черноморие сега. Заради незаконното ваканционно селище искат да заличат най-голямата защитена територия в България – Природен парк “Странджа”. С узаконяването на вилното селище край Варвара ще се отвори пътят за превръщането на останалата незастроена най-южна част на българското Черноморие в бетонна пустиня.
Черноморието на Странджа, според изявлението на кмета на община Царево пред Съвета по туризъм, трябва да изглежда така: модерни яхтени пристанища, огромни голф игрища, суперлуксозни ваканционни селища на морския бряг, с частни плажове, с минихотели, еднофамилни къщи, скъпи ресторанти и барове, басейни и тенис кортове. Наистина ли ще позволим да се случи и това?
Природен парк “Странджа” е обявен през 1995 г. за да пази уникалните екосистеми и биоразнообразие, както и за съхраняване на самобитните странджански фолклор, култура и историческо наследство. Със своите 1 116 кв. км той заема над 1% от територията на страната. Показателен е фактът, че през далечната 1933 г. именно тук е обявен първият резерват в България - Силкосия. В международен план ПП “Странджа” е единствената българска територия, включена в петте приоритетни за опазване територии в Централна и Източна Европа. Паркът притежава европейско значение по отношение богатството на висшата флора, гнездящите птици и разнообразието от влечуги; и световно значение по отношение на бозайниците, безгръбначните животни и горите с терциерна растителност. Над Странджа преминава вторият по големина прелетен път на птиците в Европа – Via Pontica. Общият брой на видовете хабитати е 121, като по този показател Паркът е на първо място сред защитените територии в Европа.

Нашите искания са:

• Да не се допусне съдебното решение, обявяващо за нищожна заповедта за обявяване на Природен парк Странджа, в ущърб на националните и общоевропейски интереси, да заличи от картата на защитените територии ПП Странджа
• Всички незаконни строежи на територията на Природен парк “Странджа” да бъдат премахнати
• Да бъде завършена процедурата по приемане на Плана за управление на Природен парк “Странджа” и българската държава да гарантира спазването на закона и опазването на дивата природа и устойчивото развитие, в хармония с природата и местните хора
• Като български граждани и данъкоплатци настояваме да се търси дисциплинарна отговорност по реда на член 89 ал.2 на Закона за държавния служител на всички служители, които не изпълняват или бавят задълженията си.

ВСЕКИ ПОДПИС Е ГЛАС “ЗА” СТРАНДЖА, ЗА ПРИРОДАТА И ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!


http://www.bgpetition.com/strandja/index.html


Последна промяна Desss на Сря - 09 Май 2007, 19:38, променена общо 3 пътиПон - 07 Май 2007, 17:25
Профил WWW

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение молба
ще помоля на който му пука ..... да се подпише в петицията :wink:

мерси прадварително


вашия подпис в петицията ТУК !


Последна промяна Desss на Чет - 10 Май 2007, 13:41, променена общо 4 пътиПон - 07 Май 2007, 17:28
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 30 Дек 2006, 16:46
Мнения: 4842
Местоположение: Вкъщи
Мнение 
Aз, брат ми и баща ми се подписахме под петицията. Понякога ми се иска да стане така както стана малко по-на север, когато морето излезе и си прибра всичко...който е ходил знае какво се случи там.

_________________
Понякога не вярвам, че промяната е невъзможна.


Пон - 07 Май 2007, 17:58
Профил WWW

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение желязна логика
вижте какво ми отговори една журналистка .... относно къмпингуването, най-вече става въпрос за местноста Иракли
Цитат:
Къмпингуването е забранено както върху държавни така и върху частни имоти. Има указани за това места, където събират вход, ама не `щото пак да ни одрънкат някой лев, а по ред други причини, които отлично знаеш. Места с изключително природно богатство трябва да се пазят. Там трябва да има охрана, която да пази и съответно събира вход, да има обозначени пътеки, по които да се минава и да не се нарушава спокойствието нито на флората нито на фауната. Там място за ПАЛАТКИ и безразборно ходене на нудисти няма. Така се пази природа. Нека го направят това пък да видим кои са истинските природозащитници и еколози по душа, а не по професия. Защото като ти настъпят интереса, тогава показваш що за стока си. Стига с тоя бетон и алчни собственици. Изтърка се, както и вълшебната думичка природа и натура 2000. С тези 4 думи си мислите, че се отварят всички врати. Има си закони и те трябва да се спазват. Както за нас, така и за вас. Има и съд, на който не му отвъра, ходи там, съди и си носи последствията.
Ами щом искаш да почиваш там ще трябва да чакаш да построят хотели. Такъв е реда, не само в България, а по цял свят. Ако една местност е природно богата, има закони, забранява се достъпа на всички и има специален режим за пропуск. Ако не е, то тогава може да строи хотел, къща или др. А не "аз искам природа, за да къмпингувам сред природата безразборно, ама там някакви собственици ми пречат


от тук си вадя извода че палатките т.е. къмпингите вредят безобразно на околната среда отколкото построяването на хотели :lol:


Пон - 07 Май 2007, 19:01
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 17:14
Мнения: 5947
Местоположение: Para-F*ckin-Oia!
Мнение 
:lol: :lol: :lol:

Представяте ли си да ни забранят да ходим с палатки по планините :lol: :lol: :lol:

То не е смешно ама...

_________________
Изображение
Изображение
to all the motherfuckers in the mosh pit...you know what time it is...
it's time to FUCK-SHIT-UUUUUUP!!!


Пон - 07 Май 2007, 19:16
Профил ICQ WWW

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение 
побеснях от отговора на Умната журналистка

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:


Пон - 07 Май 2007, 19:17
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 17:56
Мнения: 6492
Местоположение: В обора
Мнение 
Не се ядосвай, Дес. Няма сми...за съжалние нито 5 нито 5000 души могат да променят нещо в България. А и като се има впредвид колко се е изкривила представата на българина за рекреация....сега за почивка се води претъпкан морски курорт, миризма на цаца и кебапчета и звучните ритми на поп-фолка. Планината някак си не е ЕЛИТНА....ти представяш ли си някой бръмбар да вземе да те полази и 20 метра от тебе да няма аптека - УЖАС е това, а и някво си славейче да ти надува главата цяла вечер...
:!: :roll: :x


Пон - 07 Май 2007, 19:24
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Пон - 26 Фев 2007, 20:56
Мнения: 1091
Местоположение: Sofia
Мнение 
Както гласи поговорката : " Господ забавя, но не забравя ! " . Природата ще си отмъсти един ден , и според мен този ден ще настъпи много скоро. Ние сме благословени с такива неземни дарове, хора от цял свят идват и не могат да повярват на очите си - казват , че такава красота няма никъде по света . То всяко едно кътче на земята е уникално и носи собствен чар, но лично за мен ние, българите, трябва всеки ден да благодарим за това , с което сме благословени. Ама уви ! За жалост сме заобиколени от глутница бездуховни тъпанари, които са слепи за всичко останало, освен цвета на парите , които не чуват нищо освен плясъка на дебели пачки пари, и които не усещат нищо освен мириса на пари ! Бъкано е от тесногръди идиоти, за които изглежда е жизнено важно да тъпчат онези от нас, които са дарени с духовна добродетел . Кой ти чува песента на славея, кой се опиянява от свежия аромат на горски цветя, кой прекарва часове, наслаждавайки се на това,което е пред него ? Ами да, много сме , ама онези с дебелите вратове са повече ! Май въобще не трябваше да започвам, щото изключително много се дразня на простотията, която цари в тая държава, ама това е ! Може и песимистично да звуча, ама нещата никога няма да се подобрят, или поне в близките 1580 години няма... :roll:


Пон - 07 Май 2007, 20:30
Профил ICQ

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение 
Общо подписи: 3112 Изображение

http://www.bgpetition.com/strandja/sign.html


Пон - 07 Май 2007, 20:49
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Съб - 18 Ное 2006, 11:25
Мнения: 1478
Местоположение: София
Мнение 
Desss написа:
Общо подписи: 3112 Изображение

http://www.bgpetition.com/strandja/sign.html


3115...и аз се разписах :wink:


Пон - 07 Май 2007, 20:50
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 00:13
Мнения: 5484
Местоположение: Shopland, концертно в Бъъгъъс
Мнение 
Браво дес, нацели мястото за да пуснеш призив за подкрепа. :) Дано да успее само защото сичко в БГ е мнго зле, а това за къмпинга правилно щото само боклуци остават след някой палаткаджии.


Пон - 07 Май 2007, 20:54
Профил ICQ WWW

Регистриран на: Нед - 14 Яну 2007, 15:09
Мнения: 2455
Местоположение: Там през Атлантическия океан
Мнение someone
да разбирам ли че си за застрояването на хотели ..щом се против къмпингите :roll:


май не си дочел до края
:wink:


Пон - 07 Май 2007, 20:57
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 00:13
Мнения: 5484
Местоположение: Shopland, концертно в Бъъгъъс
Мнение Re: someone
Desss написа:
да разбирам ли че си за застрояването на хотели ..щом се против къмпингите :roll:


май не си дочел до края
:wink:


ХАХАХАХАХАХАХА досега на почивка в хотел не съм бил само един път съм бил в къща за няколко дена, но тогава съм бил на 3 години иначе от около 4 години само палатки и чували, но все пак съм на мнение че винаги остава много боклук след нас :oops:


Пон - 07 Май 2007, 21:00
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 17:14
Мнения: 5947
Местоположение: Para-F*ckin-Oia!
Мнение 
Това не говори добре за вас ;)

_________________
Изображение
Изображение
to all the motherfuckers in the mosh pit...you know what time it is...
it's time to FUCK-SHIT-UUUUUUP!!!


Пон - 07 Май 2007, 21:04
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 00:13
Мнения: 5484
Местоположение: Shopland, концертно в Бъъгъъс
Мнение 
Човек каквото и да се прави никога не можеш да обереш всичкия биклук след една седмица стоене някъде, съгласи се че е така защото аз го знам от опит :wink: И не зависи кой е винаги остава боклук, а като се има предвит, че има и "по-мръсни" групи става вече страшно :(


Пон - 07 Май 2007, 21:07
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 499 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2009 phpBB Group.
Поддръжка от StudioX