Дата и час: Вто - 02 Юни 2020, 20:44



Отговори на тема  [ 372 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща
 Люта чушка в боба - готварска тема две 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Сря - 24 Окт 2007, 14:12
Мнения: 13694
Мнение Люта чушка в боба - готварска тема две
ае нА ви

Лю, редактирай при нужда с номер на тема и тн...

_________________
Hey, careful, man, there's a beverage here!


Вто - 22 Окт 2013, 09:52
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Трил, смених името на темата, че много дълго, а е хубаво да остане "готварска тема" в заглавието.

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Вто - 22 Окт 2013, 10:01
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Сря - 24 Окт 2007, 14:12
Мнения: 13694
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
мерси! :wink:

_________________
Hey, careful, man, there's a beverage here!


Вто - 22 Окт 2013, 10:03
Профил
Аватар

Регистриран на: Чет - 20 Авг 2009, 15:39
Мнения: 3559
Местоположение: Doetinchem, The Netherlands
Мнение 
Аз правя торти напоследък и всички в коридора са много щастливи от тоя развой на нещата :lol:

Една чилийска рецепта за карамелена торта (също става и за топинг на някоя торта):

1. Купувате едно кенче кондензирано мляко.

2. Обелвате етикета.

3. Наливате вода в тенджерата.

4. Слагате кенчето полегнало във водата.

5. Варите около 2 часа като периодично:
а) с вилица търкаляте кенчето от единия край на тенджерата до другия. Така около 5 минути, през 15-20 минути;
б) хващате кенчето слагате го на пода и почвате да си го подритвате - ефектът е гарантиран;
- трябва да се мърда отвреме навреме кенчето, защото иначе става на бучки и може да се карамелизира силно от едната страна, а от другата да остане почти бяло.

6. Отваряте кенчето, в малка купа се подгрели малко мляко, изипвате карамелизираното мляко и биете с миксер докато млякото и карамела се смесят. Може да добавите и малко желатин, ако сте сложили повечко прясно мляко, че да стегне.

7. Редите обикновени бисквити "Кучешка радост", после карамел, после бисквити и така докъдето ви стигне.

или

8. Изсипвате съдържанието от кенчето в удобна кутийка и всеки си маже на бисквитка.

9. Мега вкусно и пристрастяващо!

_________________
It's all smooth sailing
From here on out


Вто - 22 Окт 2013, 10:07
Профил
Аватар

Регистриран на: Вто - 05 Май 2009, 19:54
Мнения: 32076
Местоположение: Бургас
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Някой виждал ли е това по магазините?
http://www.huyfong.com/no_frames/oelek.htm

_________________
Абе,стар гейзер съм аз вече,ами........
http://retrobs.com/
Вече си купих билет за Алцхаймер експрес!


Вто - 22 Окт 2013, 19:50
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 20 Окт 2011, 16:35
Мнения: 4173
Местоположение: в държавата, къде отново властват червените маймунски гъзове!!!
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
В София го има в карфурите, кауфландите и гурмемагаините. Пробвай и това от зелено чили, има и мнооого люто, и "нормално".
От тай-пастите ти препоръчвам тези за пържене, пиле и свинско, накълцано на ситно, стават невероятно вкусно в тигана.
А за готвено /и не само/ -сливовия сос, тайландски пак, китайския ми идва прекалено сладък.

_________________
во-кално инс-тру-ментал-на група АНАЛЕН ЕВКАЛИПТ търси готвачка
София-Пловдив-Стара Загора,Няма умора, няма умора,Шумен-Варна, Варна-Бургас..Ашколсун, Adidas!СиньолятодолуНАТОживарибаданебяхМагистралиДетелиниПанаириСувенириМъШки със „ш”ЛеФски със „ф”, а-н-ц-у-Н-г
MEIO PSICOPATA


Сря - 23 Окт 2013, 07:22
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон - 28 Яну 2008, 17:31
Мнения: 2532
Местоположение: Heavy Metal Sofia \m/
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Ей, вчера рискувах и се получи много як сос за спагети! Вече готвя само за един човек, така че:

Спагети с доматен сос и риба тон (2 порции)
време за приготвяне: към 40 минути


Спагети - половин пакетче - към 300гр
Доматен сос - 300гр
Чесън - 3 скилидки
Подправки - сол, черен пипер, чубрица на вкус
Риба Тон - 1 консерва
Червено Вино(защо не и бяло, ако човек предпочита) - това беше риска! обикновено малко водичка слагам!
Зехтин(ако консервата с риба тон съдържа зехтин, може да я отворите и да източите течността в съда за соса)

Спагетите се варят, колкото е обозначено на опаковката им, обикновено между 7 и 14 минути.

Докато се варят, в съда, в който ще се прави соса се сипва малко зехтин, нарязаните скилидки чесън и се слагат да се задушат на слаб огън. Добавя се доматения сос и след това, за да не дават фира, полепналите по буркана, домати - сипвате малко вино , разтърсвате бурканчето/бутилката и като се позачистят стъклата, изсипвате течността в доматения сос. Слагате подправките на вкус, разбърквате, захлупвате и оставяте да поври към 5 минути с капак!

След това добавяте рибата тон, разбърквате, оставяте за още пет минути под капак. След това по желание, можете да разбъркате спагетите със соса на горещия котлон или съответно да слагате порцията и да добавите соса отгоре.




Пп: и една молба! Моля ви ако някой е правил този сладкиш, да ми даде преведената рецепта и да препоръча с какви продукти да я пробвам и от къде да ги взема!

http://www.thetiffinbox.ca/2011/06/bibi ... e-for.html

_________________
Await the dawn with her kiss of redemption, my firebird!
You were the queen of the souls of men before there was the word!


Последна промяна Depraved Regressor на Сря - 23 Окт 2013, 10:51, променена общо 1 път



Сря - 23 Окт 2013, 09:38
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 02 Ное 2006, 12:26
Мнения: 5058
Местоположение: София
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Пия Каменица. Ето ти превод, не съм пробвала:
Рецепта:

2 чаени чаши кокосово мляко
2 ½ чаени чаши захар
1 ¼ чаени чаши бяло брашно
2 цели яйца
6 жълтъка
½ чаена лъжица сол
1½ чаена лъжица настъргано индийско орехче
Много разтопено масло!
Няколко чаени лъжици пудра захар
1 малка тавичка за печене на кекс

Метод:

Смесете брашното, захарта, солта и 1 чаена лъжица индийско орехче в голяма купа. Разбивайте яйцата и жълтъците в продължение на 1-2 минути, до пълното им смесване. Внимателно изсипете двете чаени чаши кокосово мляко. Смесете брашното с получената смес от яйца и кокосово мляко, разбивайки добре до получаването на гъста смес. Сместа трябва да може да се излива, но да не е прекалено рядка. Ако стане прекалено гъста, прибавете още малко кокосово мляко, до получаване на желаната консистенция. Опитайте и добавете останалото количество индийско орехче, ако се налага.
Предварително загрейте фурната до 150 градуса. След това я изключете и пуснете само горния реотан.
Намазнете тавичката с 2 чаени лъжици разтопено масло. Сложете празната тавичка в печката за около 3 минути. След това, като използвате ръкавици, извадете я и бързо налейте 1-2 чаени чаши от сместа, в зависимост от това колко дебели искате да са блатовете. Аз използвах около чаша и половина за всеки блат.
Сложете тавичката по средата на печката и печете първия блат около 5-10 минути, докато горната част на блата започне да кафенее. Това става бързо, така че наглеждайте го. Проверявайте, като забождате метално или дървено шишче – ако е чисто ( по него няма тесто), значи е готово.

След изпичането на първия блат, извадете тавичката и сложете 1-2 чаени лъжици разтопено масло върху блата. Натиснете леко с шпатула. Поръсете с 1 чаена лъжичка пудра захар.

Повторете процедурата и за останалите блатове. След изпичането на всички блатове, включете фурната на горен и долен реотан. Може да се наложи да оставите фурната да изстине. Покрийте тавичката с всички блатове с фолио и ги печете около 5 минути на 150 градуса. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. Кексът ще се свие малко отстрани. Внимателно отделете кекса от тавичката с нож и го сложете в чинийка.

_________________
If you got it today you don't want it tomorrow, man, 'cause you don't need it, 'cause as a matter of fact, as we discovered on the train, tomorrow never happens, man. It's all the same fucking day, man


Сря - 23 Окт 2013, 10:19
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Пон - 28 Яну 2008, 17:31
Мнения: 2532
Местоположение: Heavy Metal Sofia \m/
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Йеа, много благодаря :D :drink3:

_________________
Await the dawn with her kiss of redemption, my firebird!
You were the queen of the souls of men before there was the word!


Сря - 23 Окт 2013, 10:48
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Вто - 18 Яну 2011, 15:59
Мнения: 706
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Мммм, а какъв оризец с броколи сготвих. Обожавам броколи, със спагети, ориз, с яйца и сирене бъркани, абе много неща могат да се направят с броколи.

_________________
I Am (I'm Me)


Сря - 23 Окт 2013, 13:41
Профил
Аватар

Регистриран на: Сря - 13 Дек 2006, 10:22
Мнения: 4511
Местоположение: Third Rock from the Sun
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Той: Какво има за ядене в къщи?
Аз: Има риба, останала от снощи.
Той: Е, не ща риба.
Аз: Нали каза, че ти харесва?
Той: Е, да, ама не е боб... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Пет - 25 Окт 2013, 17:03
Профил
Аватар

Регистриран на: Сря - 06 Юни 2007, 20:57
Мнения: 10438
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
ехааа,страхотно заглавие :lol:

_________________
Ако живееш все едно,че Бог не съществува - моли се да си прав!


Пет - 25 Окт 2013, 17:43
Профил
Аватар

Регистриран на: Сря - 24 Окт 2007, 14:12
Мнения: 13694
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Lawless написа:
Мммм, а какъв оризец с броколи сготвих. Обожавам броколи, със спагети, ориз, с яйца и сирене бъркани, абе много неща могат да се направят с броколи.


Голям зеленчук! Обожавам! :mrgreen: Аз си ги ям сварени с малко сол, понякога слагам в бъркани яйца или запичам със синьо сирене и още нещо.

_________________
Hey, careful, man, there's a beverage here!


Нед - 27 Окт 2013, 13:49
Профил
Аватар

Регистриран на: Вто - 05 Май 2009, 19:54
Мнения: 32076
Местоположение: Бургас
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Купих карагьоз,сафрид и раци .... голямо лапане ще падне. :wink:
Сафрида е едър и мисля да го ударя на скарата без да му чистя коремчето. :drink3:

_________________
Абе,стар гейзер съм аз вече,ами........
http://retrobs.com/
Вече си купих билет за Алцхаймер експрес!


Нед - 27 Окт 2013, 13:55
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет - 13 Окт 2006, 20:41
Мнения: 12607
Местоположение: София
Мнение Re: Люта чушка в боба - готварска тема две
Къде в София мога да намеря доказано истински пчелен мед?
Много се изкушавам всеки път по пазарите или край пътя, но... кой знае колко мед има и колко глюкозен сироп в бурканите :?

А запасите ни вече свършват.

_________________
Започва път от моя праг...
http://www.gooutdoor-bg.com


Пон - 28 Окт 2013, 17:01
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 372 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2009 phpBB Group.
Поддръжка от StudioX