РАДИО Z-ROCK
http://www.zrock.bg/forum/

Pungent Stench
http://www.zrock.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=10901
Страница 1 от 1

Автор:  ТРЪКЪЛ ПРОСТАКА [ Сря - 14 Май 2008, 22:21 ]
Заглавие:  Pungent Stench

Покрай едва ли не първопроходците на детметъла Death , а и видях, че добра душа е качила дискографията на групата в Замунда, се присетих за другaтa банда от Голямата тройка за мен в детметъла-Pungent Stench/ другите са Death и Napalm Death/ И друг път съм споменавал, че дет-а не ми е много присърце, но тия три банди са ми свързани със сантиментални спомени и са ми слабост.А Pungent Stench идваха и във Варна и направиха РАЗМАЗВАщ концерт-невероятно размазващ звук, и то в малката дупка Зона 51, страхотно поведение и контакт с публиката, перфектни бяха.

Не знам защо Шекспир е казал, че има нещо гнило в Дания...сигурно защото по него време не е знаел нищо за Австрия. Тая алпийска страна е дала на света Адолф Шикългрубер, ака Хитлер, разни достоленпни бюргери правят секс със собствените си деца, канибализма се шири из села и паланки, весели алпийски селяци заравят до шия в снега другоземци и весело се спускат покрай тях, като се стараят със ските да им отсекат главите, и други подобни местни забавления...И някак естествено в столицата на Австрия, Виена, през 1986 година, поредният психопат, на име Martin Schirenc, подвизаващ се по-късно и под псевдонимите Don Cochino, El Cochino, Grandmaster Flesh, свирещ на китара и опитващ се да пробута ръмженето си за пеене, създава група, чието име явно е инспирирано от миризмите, които австрийците изпускат, когато прекалят с кисело зеле, мазни вюрстове и бира-Pungent Stench. Към него се присъединяват Alex Wank-aka: Rector Stench, Mr. Stench, Sex Slave-тъпанджия, и Jacek Perkowski-бас, известен на публиката повече като Pitbull Jack или High Jack. Тая несвета троица бързо се сдобива с демо албум, озаглавен Mucus Secretion. Съдържащо само 5 парчета, демото по неведоми пътища сатанински, обикаля набързо световният ъндърграуд метъл свят и им спечелва име на адски изчадия със перверзно чувство за хумор и агресивно свирене. 1989 излиза сплит албум със други главорези-Disharmonic Orchestra, и екстремната сцена окончателно се убеждава, че от Австрия може да има и нещо добро.След още едно миниалбумче, Nuclear Blast-църквата на екстремния дет, се заема сериозно с бандата и им създава условия за запис на първият им дългосвирещ албум- For God Your Soul... For Me Your Flesh, излязъл през 1990, и последван същата година от още един сплиталбум, този път с Benediction.
При все, че правят доста свестен дет, текстовете на Pungent Stench са като че ли по-подходящи за някоя грайндпорнодеткор банда-постоянно се ръмжи за сексуални перверзии, копрофагия, изнасилвания, педофилия, акротомофилия/сексуален фетишизъм към ампутации :)/ Бруталните им текстове им носят доста главоболия, но на нашите юнаци много-много не им пука от пуританските лицемерни нрави.
Следват още няколко албума, които окончателно ги утвърждават като една от най-добрите детбанди в света. Доста смелите им музикантски решения, неправолинейното музициране и неспазване на каноните в дета/-чуйте само парчетата Viva la muerte", "Madcatmachopsychoromantik", "Family Man"/ ги правят една изключитено интересна банда.
За съжаление на феновете, през 1995, след албума, донесъл им може би най-голям успех-Club Mondo Bizarre - For Members Only, Martin Schirenc решава да разпусне групата и да се захване с новият си проект - Hollenthon, свирещи по- симфонично настроен дет. Ала през '99 се събират отново и набързо спретват поредният си сплит, правят няколко турнета, и в началото на 2001, издават албум, доста изненадал твърдите фенове на бандата. Masters Of Moral, Servants Of Sin е доста улегнал, по-спокоен и с лееко дуум звучене. Като цяло странен албум за тези, които не знаят, че момчетата свирят из виенските рок-клубове под името Los Tres Hombres, и правят само кавъри на рокендрол класики, но с детдуум привкус.
2004 излиза невероятният албум Ampeauty.10 композиции със страхотен микс от почти всички рокстилове. Парчетата са направени с изключителна фантазия и убийствен саунд, наслояване на интструменти, звуци и гласове.
В момента е доста неясно какво става със Pungent Stench. Записват нов албум, който трябваще да излезе миналата година, но изведнъж спря всякаква информация за това, а и като че ли няма официално обявено прекратяване на съществуванео на бандата. Имат си концертни изяви, но .....Дано скоро излезе новото им творение и да са запазили линията от Ampeauty.

дискография

Mucous Secretion Demo, 1988
Pungent Stench / Disharmonic Orchestra Split, 1989
Extreme Deformity EP, 1989
Blood, Pus & Gastric Juice / Confess All Goodness Split, 1990
For God Your Soul... For Me Your Flesh Full-length, 1990
Shisyu EP, 1991
Been Caught Buttering Full-length, 1991
Video La Muerte Video/VHS, 1993
Dirty Rhymes And Psychotronic Beats EP, 1993
Club Mondo Bizarre - For Members Only Full-length, 1994
Praise the Names of the Musical Assassins Best of/Compilation, 1997
Loot, Shoot, Electrocute / The Temple of Set Split, 2001
Masters Of Moral, Servants Of Sin 2001
Ampeauty 2004

официален сайт
http://www.pungentstench.net/

видео
http://www.youtube.com/watch?v=k1kE2fr3zU8
http://www.youtube.com/watch?v=NyEmi6yu ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=67reCRQ9 ... re=related

Автор:  Killjoy [ Сря - 14 Май 2008, 22:33 ]
Заглавие: 

Изображение
Познайте кой има такъв гръб? :P

Автор:  ТРЪКЪЛ ПРОСТАКА [ Сря - 14 Май 2008, 22:41 ]
Заглавие: 

Ми аре да оформиш темата тогава :lol: Мързи ме, не ми се превежда, не ми се сглобява, а го заслужават пустите му австрийци-много са добри бре.Хеле албумите от 2000 -Master of Moral. slaves of Sin и последния-Ampeauty...A знаеш ли, че пак са се сбрали и готвят нов албум?

Автор:  Killjoy [ Сря - 14 Май 2008, 22:48 ]
Заглавие: 

Е супер! Те нали миналата година се раделиха? Или се лъжа... Аз напоследък доста (доста за мойите стандарти) death/noise почнах да послушвам :?
Ами мога да я оформя, но утре. Сега имам да правя превод за оценка. :D
Club Mondo Bizarre!!!

Автор:  esencia limonova [ Сря - 15 Дек 2010, 20:37 ]
Заглавие:  Re: Pungent Stench

Браво пичове евала.Идваха и в Пловдив и направиха уникално шоу.За съжаление май наистина се разпаднаха.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/