РАДИО Z-ROCK
http://www.zrock.bg/forum/

The Rasmus
http://www.zrock.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=12914
Страница 1 от 1

Автор:  rasmusa [ Съб - 10 Окт 2009, 20:57 ]
Заглавие:  The Rasmus

Знам,че тази банда не е особено известна,но (както със сигурност се досещате) e любимата ми група и реших да създам тема и за нея,за да видя какво мислят рокаджиите :D .
Ето я биографията им:


Групата се създава през 1995 година, като първоначално съществува като ученическа група, а по-късно започва да записва и издава албуми. Съставена е от Лаури Юльонен (Lauri Ylönen) /вокалист/, Паули Рантасалми (Pauli Rantasalmi) /китара/, Ееро Хейнонен (Eero Heinonen) /баскитара/ и Яне Хейсканен (Janne Heiskanen) /барабани/, който през 2000 /преди излизането на 'Into'/ е заменен от Аки Хакала (Aki Hakala). Лаури и Ееро са близки приятели от както са се запознали в 3-ти клас. По-късно в гимназията се запознават с Паули около 90-та година и решават да правят своя музика. Първият вариант на групата се появява през 1994 г. „Дъ Расмус“ започват като училищна група под името Sputnik, което после променят на Anttila. Първите 3 албума са познати като „Расмус“ и чак след новият договор с музикалната компания 'Playground' се преименуват на „Дъ Расмус“. Често твърдят, че името на групата не значи нищо, но Ееро в едно от интервютата им споменава, че то идва от думите trash и mosh /trash music и mosh pit/. През 1995 година срещат своя първи мениджър Тея Котилайнен (Teja Kotilainen) докато свирят в клуб, наречен Oranssi /Оранжево/ и започват да работят по някои песни. През декември същата година издават първия си диск със заглавието '1st', а следващата година и първият им албум „Peep“.

Преди да запише втория си албум „Playboys“ групата изнася над 100 концерта само за една година. Playboys се продава добре и скоро след това „Дъ Расмус“ получава първата си награда „Ема“ („Emma“, финска версия на Grammy) за най-добра нова група. През 1999-та групата издава третия си албум Hell Of A Tester, от който песента 'Liquid' е гласувана сингъл на годината. Ноември 2000 г. барабаниста Яне напуска групата и е заменен от Аки. Тогава името на групата се промена от „Расмус“ на „Дъ Расмус“ поради объркване със шведския DJ със същото име.

През 2001 г. „Дъ Расмус“ се прехвърля при Playground Music Scandinavia в Стокхолм и издава многообещаващия сингъл 'F-F-Falling'. За тази песен членовете на групата казват „Бяхме толкова нервни за тази песен. Беше очевидно или хит или провал“. Сингълът веднага става номер едно и се продава платинум.

След няколко месеца правят техния четвърти албум 'Into' в Стокхолм и го идават в Скандинавия, където се изкачва по чартовете. Мотивирани от успеха, момчетата свири на всички големи фестивали във Финландия.

„Дъ Расмус“ са получили много златни и платинени албуми, както и много финландски грамита и сега имат масивно последователство. Те са били съпорт на няколко известни групи по пътя си към върха, някои от които са, ХИМ, Ред Хот Чили Пепърс и Роксет

Вокалиста Лаури казва за своите текстове: „Моите текстове винаги са лични и всяка дума има значение, което ми напомня за нещо което се е случило“. За 'Dead Letters' казва: „Всяка песен е писмо до някой. Може да е признание, извинение или вик за помощ.“ Dead letters е албумът, който ги изстрелва към световните класации и ги прави една от най-нашумелите и известни групи от Финландия. Следват множество турнета, фестивали и интерв'та, които увеличават славата им, като дори издават албумите си в САЩ и Япония.

След 2 години излиза и Hide from the Sun, с който момчетата продължават да обират овации по цял свят. Попроменили малко стила, станали, както сами казват, малко по-тъмни, те разчупват познатия веселяшки rasmus стил с помощта на колегите им от Апокалиптика, повече рифове и други. Групата отделя и значително време за феновете си от САЩ.

Талантът им привлича вниманието на известния продуцент Desmond Child работил с артисти като Alice Cooper, Bon Jovi, Ricky Martin и решават да направят заедно Black Roses, който излиза през септември 2008. Албумът е едно завръщане, казват момчетата, към стария Расмус стил. И макар тектовете да не могат да се нарекат кой знае колко по-весели, наистина може да се усети промяната след Hide from the Sun. Групата започна дългото си зимно турне, с което бе удостоена и България на 12.02.2009.


На мен лично любимата ми песен е GUILTY. Его я и нея: http://www.youtube.com/watch?v=TaYEKAHXh44

Автор:  Evergrey [ Пон - 28 Дек 2009, 16:00 ]
Заглавие:  Re: The Rasmus

Преди ми бяха любима група ,бях им на концерта на 12.02.'09 в Универсиада и дори хванах перце от Паули XD (Аз да не се изсфукам)
Ноо ,в последствие загубих перцето ; (( пък и вече не ги слушам толкова ,ориентирала съм се към по-сериозна и сложна музика от това .. :)
Въпреки това нямам нищо против тях и ,когато ми пуснат тяхно парче си го слушам с удоволствие ^^

Автор:  black_heart12 [ Сря - 30 Дек 2009, 23:20 ]
Заглавие:  Re: The Rasmus

И на мен ми бяха любими.Сега ги слушам,когато ме ядосат,да не крещя толкова.
На концерта до мен не стигна перце :( Май ще го преживея :D

Автор:  korpin [ Чет - 25 Фев 2010, 10:16 ]
Заглавие:  Re: The Rasmus

О да!Обичам ги!!!! :drink2:
Не знам как щях да открия истинската си същност без тях!

Автор:  Cobster [ Чет - 25 Фев 2010, 10:23 ]
Заглавие:  The Rasmus

Аз 3/4 от тях съм ги я прегръщал, я ръкостискал :P

Автор:  amortem [ Пет - 26 Фев 2010, 22:09 ]
Заглавие:  Re: The Rasmus

Не ми харесват.

Автор:  korpin [ Пет - 23 Апр 2010, 08:31 ]
Заглавие:  Re: The Rasmus

Честит Рожден ден на Лаури-вокала.!!!!!!!!!!!!!1 :) :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/