Дата и час: Съб - 30 Май 2020, 13:35Отговори на тема  [ 505 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34
 Spirit Of Burgas 2013 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Пон - 11 Дек 2006, 23:27
Мнения: 2809
Местоположение: Бургас, Шматки !!!
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Това е музикален фестивал. Всичко е субективно. Въпрос е на това дали ще ти харесат датите, музикантите , времето, което са им отделили и организацията. Да взема се самоцитирам , освен :
rain написа:
Сега ще изброя причините поради, които няма да ходя на този....

Не обвинения . Причини, поради които АЗ не смятам да ходя. Субективни , защото са мои. Винаги съм го казвал в коментарите, ебати този пропуснах извинявай. Това са лични изводи, до които съм свикнал чрез някакви мои си алгоритми. Не казвам ,че са правилните.
Още нещо.
За пореден път ми определяш коментарите като тъпи. За пореден път ми слагаш думи в устата, които не съм казвал....писал или там квото ...ебати. Мисли повече , анализирай това, което съм написал по-малко.

Чисто от уважение към теб се чувствам длъжен да отговоря на доводите, които си изложил, с аргументи, които аз смятам за смислени :

1. Дата е тъпа. Написал съм точно и ясно защо мисля така. в началото до средата на август няма фестивал или голям концерт. В края на юли и в края на септември - има. Мои познати, които са идвали предишни години изразиха впечатление , че са смятали тази година да ходят на Рамщайн и на спирита ...просто са решили да пропуснат спирита. Причините, които изразиха са логични. Една дата като предишните е перфектната среда между две музикални събития. Време когато почиват доста хора. /Най-тъпият пример: Август е съдебната ваканция и доста браншове поради това си дават почивка, заради това. / . Логика в тази идея аз не намирам.
2. Спирит ъф Бургас никога не е бил рок фест, съгласен. Преобладаващата част от публиката обаче идва заради рок групите. Рок феновете са най- верните и лоялни към любимите си банди и изпълнители, те винаги преобладават. Никога не е имало толкова малко рок изпълнители на сцената дори за два дни. Enter Shikari и Editors не са моят рок съгласен съм . Между другото ще ми покажеш ли темите им във форума на Z-rock , че нещо съм ги изпуснал ? Най-големият рок форум . Бъркам ли ? Това означава ли, според теб , че от този форум, който обикновено има силно изразено присъствие на фестивала ще отсъстват доста хора ? Не става дума за моят рок и твоят рок. Depeche mode също не са моят рок , ама събират по 40 хиляди . Ще видим тези , колко ще съберат и пак ще говорим. Тези групи , лично мое, мнение не са актуални за българската сцена. Те биха имали от голям ...огромен успех в най-големите софийски клубове . Не и на главната сцена на фестивал, който събира по 20 000 души в пиковите си моменти . Не и като Хедлайнери каквито са Editors . При цялото ми уважение , нито една от тези групи съм сигурен не е случайна , вероятно са големи професионалисти и имат много фенове.
3. Естествено , че ги сравнявам . Сравнявам ги и с по-миналата и с по-по миналата. Извинявай, но проблема на организаторите, че един 6 годишен фестивал, който е посещаван от все повече хора всяка година няма достатъчно финансиране , напълно субективно , си е лично техен. Те друга работа нямат. Този фестивал, който в момента са направили е за един ден, ако го сравним с предните години. Не е за 3 . Оправаданието " Всичко ще е постно . Билетите ще са по-скъпи. Нямаме пари " не важи. Това е бизнес , не е благотворителност за града.
4. Моля ?! Не това е прекалено лош аргумент и ти го знаеш. Editors и Zaz имат по един час щото са кохедлайнери ?! Сериозно ?! Mute идва за Editors , аз идвам за Zaz . Ко праим ? Да ни пуснат с половин билет като кофенове . Кохедлайнери няма пич. Това е нещо, което някой е измислил за да оправдае глупост. Дори ако питаш изпълнителите и те ще ти потвърдят, че това е глупаво. Та те нямат нищо общо по между си. Ти го каза . Час и трийсет минути . Два за хедлайнера . Това е нормално. Един час е прекалено малко. Особено ако има технически проблеми и падне на 40 минути ...това е вече скандално.
5. :
а/ Очаквам , че ако ми се повреди гривната , както стана миналата година точно 15 минути след като влязох ще ми бъде заменена, ако представя билет. А не да има правило , което е написано по начин, който ме кара да си мисля , че ако охраната не е на кеф към момента ще бъда изхвърлен. По харш езика ще е ако сме на маса в кръчма, а не като давам от 80 до 120 лева . По харш на село !
б/ Всяка година тези хора намаляват. Всяка година 3 дневните гривни са все по-добре направени, тази година ще изгубят 3000 човека за да спрат 200 да влязат без пари. К'во става ако си диабетик пич ? И ти трябва да излезеш и да хапнеш нещо различно от това, което предлагат вътре ? К'во става ако ти паднат цигарите в погото ? К'во става си дошъл за двама изпълнители единият е в 20:00 , а другият в 01:00 и смяташ да обикаляш морската през това време щото много си слушал за нея ? Има си причини поради , което това е най-голямата глупост, която са правили и те са повече от тези в подкрепа на това правило ? Периода от 17:00 до 02:00 ?! 9 часа ?! Няма никакво оправдание по въпроса.
в/ Прочети б/
г/ Склонен съм да се съглася. Може би е така.
д/ Няма лейм езици, лек. Десет хиляди човека по 120 лева са милион и двеста хиляди само от билети . Няма лейм езици. Такива писания където излиза ,че могат да не дойдат 3-ма мейнстейджъри и да излезе, че ти си бил запознат с подобно непредвидено обстоятелство ги няма и на "Воденицата" .

_________________
"...Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth..."


Пет - 26 Юли 2013, 19:20
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 27 Окт 2011, 13:37
Мнения: 434
Местоположение: Бургас
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
rain написа:
За мен Spirit of Burgas беше безспорно най-добрият музикален фестивал, който се е случвал в България. Не просто защото беше на километър и половина от вкъщи, а защото създаваше една уникална атмосфера между изпълнители, фенове и море. Защото досега нямаше нито един момент, в който да съжалявам , че съм платил за билет . Винаги имаше какво да се слуша и гледа. Винаги имаше изпълнители и забавления, програмата гарантираше, че времето ще мине неусетно до сутринта, а свободата, която организаторите беше нещо, с което можем да се гордеем и да послужи за пример на много други подобни събития.
Това, на което ставам свидетел в момента е опит да се изкарат бързи пари, може би за последно, от едно име, което 5 години беше градено с усилията и труда на Община Бургас, десетки спонсори и много хора, които доброволно допринасяха за рекламата и организацията на това велико музикално събитие.


Няма как да не се съглася с горното - бях го отписала още преди месеци, с оглед на последните събития не съжалявам , съжалявам единствено за емоцията , която ми носеше през лятото и тази година просто няма да я има...Вярно, че не са моите групи, но и не беше необходимо да става мазалото, описано в по-горния пост доста точно.


Съб - 27 Юли 2013, 14:04
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон - 11 Дек 2006, 23:27
Мнения: 2809
Местоположение: Бургас, Шматки !!!
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
К'во стана бе ? Никой ли не е ходил ? Никой ли не иска да сподели впечатления ?

_________________
"...Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth..."


Пон - 29 Юли 2013, 09:19
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 05 Юни 2008, 16:02
Мнения: 1790
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Хубав фестивал - за малкия бюджет, който имаха, се справиха.


Пон - 29 Юли 2013, 09:54
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон - 19 Май 2008, 17:30
Мнения: 2761
Местоположение: БъСъ
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Ми какво да ви кажа, като организация разбира се не беше кой знае какво - очаквано ;)
Иначе като емоция няма как да не бъде смазващо, колкото и кофти да е феста чувството да чуеш и видиш любими групи винаги ще е невероятно.
Имаше доста минуси, няма как да остане незабелязано..с IQ на охраната < 10 не може да се очаква друго. Храната направо не ми се коментира.
Но като цяло - плаж, море, яка музика, яки хора всичко това си е гаранция за добро прекарване.
Rain, може да съжаляваш, че не дойде ;) дори поне и за 1 ден.
Надявам се догодина да го има отново и с още по-добър лайн ъп.

_________________
Изображение


Пон - 29 Юли 2013, 10:07
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 05 Юни 2008, 16:02
Мнения: 1790
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Надявам се да се върне спонсорирането от Общината, да.
Охраната беше абсурдна, наистина. Нямаше и кошчета по плажа, където да си изхвърлим боклука. Храната и напитките от време оно са зле.


Пон - 29 Юли 2013, 10:23
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон - 11 Дек 2006, 23:27
Мнения: 2809
Местоположение: Бургас, Шматки !!!
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Аз съжалявам още от момента, в който взех решението да не идвам, защото го чаках цяла година това. Като цяло трите ми забавления годишно са Spirit-a, една вила край Градина в края на Август и една хижа или началото на април или на септември. Но въпросът беше принципен. За мен тези хора се опитват да съсипят фестивала с някаква цел или просто са толкова некадърни, че и шофьорска книжка е прекалено голяма отговорност за тях.
Радвам се ,че впечатленията, които досега ми споделят са по-скоро позитивни, но искрено се надявам догодина, ако го има, фестивалът да се сдбодие с нови организатори.

_________________
"...Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth..."


Пон - 29 Юли 2013, 10:23
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Пон - 23 Окт 2006, 00:13
Мнения: 5484
Местоположение: Shopland, концертно в Бъъгъъс
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Най-емоционалният Спирит за мен. Видях адски много любими изпълнители, партито беше супер, като цяло съм повече от доволен. Кошчета имаше, както и контейнери в непясъчната част (ама явно никой не ги е видял, защото 100 човека казаха, че няма О_о). Охраната беше с IQ на песъчинка, супер дразнещи. Като изключим нея (охраната) всъщност феста по нищо не отстъпваше на предни години.

_________________
I go crazy cause here isn’t where I wanna be
And satisfaction feels like a distant memory
And I can’t help myself,
All I wanna hear her say is “Are you mine?”
R U Mine?


Сря - 31 Юли 2013, 00:04
Профил ICQ WWW
Аватар

Регистриран на: Чет - 05 Юни 2008, 16:02
Мнения: 1790
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Може и да е имало - не е това най-важното. Важното е, че не си изхвърляхме боклуците по пясъка. Българинът малко по малко расте! Успех догодина!


Сря - 31 Юли 2013, 00:17
Профил
Аватар

Регистриран на: Сря - 10 Мар 2010, 19:17
Мнения: 409
Местоположение: Where The Streets Have No Name
Мнение Re: Spirit Of Burgas 2013
Най-емоционалният спирит и за мен! Две вечери са малко, дано нещата откъм организация да се подобрят и вече с изградения опит да се изгладят недостатъците. Но няма да коментирам тях. А това, че обичам феста и за 4та година подред казвам, че това е едно от най-хубавите неща, които се случват в страната ни и знам, че ще присъствам и догодина.
И още: запознах се и видях толкова много шарени и усмихнати хора, че ми се напълни душата. :D


Изображение
Little Roy направи едно пълно с настроение и енергия изпълнение. На няколко пъти каза "И запомненте - никой не е нереален", аз се чудя какво има предвид, а той искал да каже "нелегален" :lol: :lol: Кавъри на Нирвана в реге вариант - не съм предполагала, че ще ми харесат толкова.

Изображение
EDITORS бяха повече от прекрасни! От първата до последната песен пеех и не можех да откъсна поглед от сцената. Страшно въздействащи, уникален сетлист, нямам никакви забележки. Изсипаха ни Тон Любов тез симпатични британци. :)

Изображение
Chase and Status DJ Set беше за мен същото като миналата година. Само дето този път с 10тина човека си танцувахме на плажа малко по в страни от сцената далеч от навалицата. Много от новите песни, липсваше Time, или може би аз вече не съм била в кондиция за да чуя :lol: Впечатли ме, че направиха микс върху песен на Кендрик Ламар хехе.

17:30 ден 2 Ъпсурт - пред сцената да е имало 5 човека, самата аз ги слушах, докато лежах на едни хамаци и пиех Съмързби. Новата песен звучи ужасно на живо, а старите всички ги знаем как са.

Che Sudaka са идеалната подгряваща група за летен фестивал. Също изпълнение с много настроение и песни, които те карат да танцуваш и да подскачаш. Не бях слушала нищо тяхно, но смятам да поправя това, след като ги гледах на живо. :)

Изображение
ENTER FUCKING SHIKARI
Много епитети мога да сложа тук за това, колко луди са и какво невероятно шоу ни представиха. То не бяха авокадота, то не беше влизане сред публиката, dry humping на един от постерите под видеостената, търкаляне по сцената и какво ли още не. Направо ни попиляха. И обещаха да се върнат!

Изображение
Selah Sue гледах от зоната за фотографи си танцувах необезпокоявано. :mrgreen:
Стори ми се обаче изморена, някак си очаквах малко повече, но успя да предаде колкото може положителна енергия и усмивки на публиката.. Много ми хареса дългата и богата на импровизации версия на This World.

Wu Tang не мога да коментирам, не е моя тип музика, това което чух не ми допадна, други хора обаче казват, че това е било концерта на вечерта. Само си спомням как видях мейн стейджа от стълбичките на входа и как много много много хора пеят, скачат и размахват ръце. Беше удивителна гледка. :)

Втората фестивална вечер завърши с малко танци и черни котараци с Миленита и после лежане на плажа и опит за осмисляне на емоциите, преживяни за тези 2 дни в Бургас. Както се каза и по-горе - въпреки всичко чувството да видиш любима глупа на живо винаги е невероятно. :D Благодаря на всички замесени за хубавите преживявания. Догодина пак!

Снимките са от фейсбук страницата на фестивала, Metal Hangar 18, Avtora.com и Vesti.bg

_________________
Óg agus saor go deo...
******************
Изображение


Сря - 31 Юли 2013, 02:28
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 505 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2009 phpBB Group.
Поддръжка от StudioX