На живо THUNDER SPORT
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
staticx2019band_638.jpg

Ал Йоргенсен е единственият гост вокалист в новия албум на Static-X

Новият албум на Static-X, озаглавен „Project Regeneration“, включващ последните записи на покойния фронтмен Уейн Статик, ще излезе по-късно тази година. Останалата част от групата – Тони Кампос /бас/, Кен Джей /барабани/ и Коичи Фукуда /китари/ - прави музиката и ще участва и във видеоклиповете, които бандата ще направи.

Басистът Тони Кампос сподели в ново интервю, е „Project Regeneration“ е стартирал с пет демо записа на Уейн Статик, които той е направил малко преди смъртта си и е предал на продуцент, техен приятел. „Само една песен включваше вокалите на Уейн, а останалите бяха сурови демо версии. Стартирахме с тях, а след това оригиналният и дългогодишен продуцент Улрих Уайлд ме подсети за трите песни, които не влязоха в „Start A War“ от 2015-а. Запазихме вокалните части на Уейн, преправихме музиката и така имахме четири песни с неговия глас.

И докато претърсвахме нашите лайв записи на тракове, намерихме допълнителни седем или осем песни с демота на Уейн. Много от това бяха вокални изпълнения – касетите, на които той е записвал музиката, така и не бяха открити. Затова написахме нова музика за тези неща. И в момента по-голямата част от песните в албума са с вокалите на Уейн“, подчерта Кампос.

Това е наложило и промяна на първоначалната идея за гост вокалисти, сред които Дейвид Дрейман от Disturbed, Айвън Мууди от FFDP, Бъртън Бел и други. „След като открихме записите на вокалите на Уейн, нуждата от гост вокалисти всъщност отпадна. Към момента имаме само вокалите на Ал Йоргенсен като гост в албума“, коментира Тони Кампос.

КОМЕНТАРИ

Добави коментар