На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход

Анимационерите се събират в оригинален състав за концерт на 9 януари

    Анимационерите възраждат оригиналния си състав за специален концерт в клуб Строежа. Събитието ще се състои на 9-ти януари 2011 г. и е част от нова мащабна музикално-литературна инициатива. Кампанията, подета от Строежа, е посветена на културния живот в София и страната - включително музика, литературни четения, разкази, дискусии и дебати, ъндърграунд театър. Сред първите гости в програмата са Любен Дилов - син, Богдан Русев, Гери Турийска, Иво Сиромахов, Васко Катинчаров, Лига на Разказвачите, Анимационерите, Джанго Зе, Насекомикс, Babyface Clan, Awake, Миленита, Tan Go Go, Rubikub и много други. Подробности за новия клубен фестивал и неговия подробен афиш ще бъдат публикувани в началото на януари.

   Акцентът в първото издание на 9-ти януари е завръщането на сцената на Анимационерите и то в абсолютно първоначалния си, оригинален състав. Зад барабаните отново ще застане Владимир Василев, с когото са записани и двата албума на групата, познат на публиката още с работата си в Cigaretta, Vougang In Traffic и мн. др., а на баса ще се завърне Марин Петров, който е с Анимационерите от самото им създаване и участва в реализирането на албума "А" и част от "Плюс". Другите имена в състава са Георги Згуров (Гурко), Николай Бекриев и Цветан Методиев.

   Освен Анимационерите, на 9-ти януари в Строежа ще свирят още и завърналите се наскоро Джанго Зе. Вечерта ще бъде открита с дебат по специална тема (начало 18:00ч), а непосредствено след това, в 19:00 ч. започва сетът на Джанго Зе. От 20:00 ч. в Строежа гостува Любен Дилов - син, който ще представи актуалната си и радваща се на завиден интерес книга - "Фейсбуки". От 21:30 идва редът на Анимационерите.
 

   Билети за програмата на 9-ти януари вече се предлагат в партньорската мрежа на Ticketstream.bg. Цената им на предварителна продажба е 8 лв. и 10 на място. Предлага се и четиридневен билет в пакет на цена от 20 лв. за всички подобни събития през м. януари.


АНИМАЦИОНЕРИТЕ

   Анимационерите се събират през февруари 1997 г., като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 г. получават награда за най-добър рок-алтернативен хит за песента ,,Красива Лулу", а през 2004 г. за най-добър албум за ,,Плюс". Анимационерите са инициатори в създаването на независимата организация "Жълта Музика", заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава.

    Предстоящият исторически реюниън на Анимационерите предоставя рядката възможност да си припомним групата от най-активния й и творчески период 1997-2002 г.

КОМЕНТАРИ

Добави коментар