На живо ТВОРЧЕСКИ БУГОСЪБОТНИК
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
Iron_Maiden_En_Vivo_DVD.jpg

Днес излиза DVD-то на Iron Maiden "En Vivo"!

Новият лайв на Iron Maiden излиза днес на Blu-Ray, 2DVD сет и двоен албум. В България „En Vivo” се разпространява от Анимато мюзик, подкрепено от медийната сила на радио Z-Rock!

„En Vivo” е заснет на 11 април 2011 пред повече от 50 000 ентусиазирани фенове на Estadio Nacional, Сантяго, част от турнето Round The World In 66 Days в подкрепа на албума "The Final Frontier World Tour", улавяйки блестящото представяне на бандата, горещо посрещнати от вечната латино страст и енергията на верните чилийски фенове. С невиждани ефекти на сцена, динамична артистичност и спиращ дъх Еди, този концерт въплъщава най-доброто от Iron Maiden през 2011.
Бас китаристът и основател Стийв Харис споделя ‘‘За мен беше важно да снимаме The Final Frontier Tour в Южна Америка, тъй като винаги сме били изумени от реакциите на феновете от тази част на света и исках това да се види в продукцията. След дълги размисли избрахме шоуто в Сантяго, защото това беше едно от най-добрите ни изпълнения от цялото турне. Поради причини, известни на нашите фенове, чакахме дълго, за да имаме възможността да свирим за пръв път в Чили, но след като получихме такъв шанс, отговорът на публиката беше изумителен и продължихме да се връщаме отново и отново, като всеки път ставаше все по-зрелищно.”

Шоуто също включва и нов огромен Еди, който не беше част от програмата преди турнето в Европа в края на 2011г., но успяхме да го прекараме през Атлантическия Океан в специален контейнер точно преди крайния срок за концертите в Южна Америка. Това беше страхотна възможност да го увековечим в DVD, а той представляваше наистина нереална гледка!”


Концертът е заснет с помощта на 22 HD камери и октокам (летяща камера, която заснема отвисоко многохилядната публика); записан е както в стерео, така и в 5.1 аудио и миксиран от легендарния продуцент Кевин ‘‘Неандерталеца‘‘ Шърли. Всичко това цели да акцентира върху уникалната атмосфера на това невереоятно шоу. Обширната картина е разделена на отделни екрани, за да може феновете да проследят отблизо и отделно всеки член на групата, в сет листа са подбрани песните от последния студиен албум на Maiden The Final Frontier от 2010, както и класически фаворити от големия и разнообразен каталог на групата. (В края на информацията е цялото съдържание).


Вторият DVD диск е бонус, съдържащ 88 минутен документален филм- BEHIND THE BEAST. Той също е изцяло вътрешна продукция на личния екип на Maiden, начело с Анди Матюс, предвиден като интересен високо качествен „домашен филм”, разкриващ организацията на турнето на Iron Maiden и какво се случва зад сцената. Проследява невероятната история на едно от най-очакваните и амбициозни турнета в света. Разказва за ежедневния живот и сложните задачи на Maiden Killer тийм и на други хора в организацията. Професионализмът и опитът, решаването на проблеми и успехите, мащабът и големите проблеми около начинанието оживяват чрез проследяването на всеки ден и задкулисната подготовка на екипите на звук, осветление, декори, продукция и оформяне на сцена. Включени са и интервюта с членове на продукционния екип на Iron Maiden, анекдоти от бандата и нейните фенове, включително и кадри от лайв представленията по света от кабината на боинг 747. Бонус дискът също съдържа удължена версия на промо видеото на “Satellite 15…The Final Frontier” - мейкинг на “Satellite 15…The Final Frontier”, плюс видео серия с откриващи сцени от The Final Frontier World Tour.

Освен Blu-Ray версията, двойното DVD излиза първоначално и в лимитиран тираж в специална колекционерска стоманена кутия (във формата на книга) и двойна грамофонна плоча с печат, както и традиционен двоен аудио албум ‘‘EN VIVO‘‘.

Със своето “Final Frontier World Tour 2010-11” Iron Maiden направиха околосветско пътешествие за трети път в техния специален Боинг 747 ‘‘Ed Force One‘‘, пилотиран от фронтмена на групата Брус Дикинсън, изпълнявайки 98 концерта в 36 държави пред повече от 2 милионна публика.

Списък с включените парчета:

DVD 1 “LIVE AT ESTADIO NACIONAL, SANTIAGO” (120 мин.)

1. Satellite 15
2. The Final Frontier
3. El Dorado
4. 2 Minutes To Midnight
5. The Talisman
6. Coming Home
7. Dance Of Death
8. The Trooper
9. The Wicker Man
10.Blood Brothers
11.When The Wild Wind Blows
12.The Evil That Men Do
13.Fear Of The Dark
14.Iron Maiden
15. The Number Of The Beast
16. Hallowed Be Thy Name
17. Running Free
 
Бонус диск - DVD 2 “BEHIND THE BEAST” (102 мин.)

1.Behind The Beast documentary
2.Satellite 15…The Final Frontier promo video (director’s cut)
3.The Making of Satellite 15…The Final Frontier promo

КОМЕНТАРИ

Добави коментар