На живо THUNDER SPORT
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
Dr.-John-and-producer-Shane-Theriot-photo-by-Sandrine-Lee-final-album.png

Доктор Джон е завършил последния си албум преди смъртта си

Легендарният Доктор Джон почина миналата седмица, но е успял да подготви един последен подарък за феновете преди смъртта си. Музикантът от Ню Орлиънс, роден под името Малкълм Ребенак Джуниър, е завършил финалния си албум малко преди смъртта си.

Той е започнал работа по записа през 2017-а година с продуцента/китарист Шейн Териът. След като здравето му започва да се влошава през 2018-а, става ясно, че това вероятно ще е последният албум на почитания от милиони фънк-блус музикант. Въпреки че му става трудно да свири на пиано, дори да напуска дома си, Доктор Джон е натискал и настоявал работата да продължава, записвайки в домашни условия до момента, в който записите не са били завършени.

Шейн Териът сподели – „Разбиваше ми сърцето, защото той идваше до къщата ми, а аз знаех, че не се чувства добре, но това беше работната етика на Мак – той беше олд скуул. Израснал е, правейки по пет сета на вечер. Та той ми каза на няколко пъти – „Каквото и да трябва да направим, ще го направим. Трябва да го завършим“.

Териът и Доктор Джон са завършили албума, а последният диск на прочутия музикант е смесица от оригинални песни и преправени класики, редом до „кавъри с кънтри звучене“, а основният момент във всички тях е Ребенак, който стои зад пианото. В албума влизат кавъри на „Guess Things Happen That Way“ на Джони Кеш, „Ramblin’ Man“ на Ханк Уилямс, както и написаното от Уили Нелсън – „Funny How Time Slips Away“. Самият Нелсън участва в записа, като прави дует с Доктор Джон в песента „Old Time Religion“.

В момента се работи по обложката на албума, заглавието, не е ясна и датата на издаване, но е ясно, че Доктор Джон е успял да завърши всичко по записването преди смъртта си. Дори е успял да чуе завършения продукт.
„Седнахме и изслушахме всичко два пъти“, сподели продуцентът Шейн Териът. „Той припяваше и имаше огромна усмивка на лицето си. Тогава ме изпрати до колата ми, погледна ме и каза – „Доволен съм. Направих правилния избор“. След това ме прегърна и ме целуна по бузата“.

КОМЕНТАРИ

Добави коментар