На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
little-richard-billboard.jpg

Литъл Ричард беше погребан в Oakwood University, Алабама

Литъл Ричард беше почетен не просто като един от рокендрол пионерите, но и като човек на щедростта и вярата в мемориална церемония в неговата „алма матер“, където беше положен да почива в мир в сряда.

Скърбящи се събраха в Oakwood University в Алабама, за да отдадат почитта си към великия музикант, който стана част от Залата на славата на рокендрола през 1988-а година.

Лесли Полард, президент на университета, който лично е познавал Ричард, заяви: „Това, което наистина си спомням от Ричард не бяха изпълненията му на сцената, които със сигурност са паметни, но това, което помня за брат Ричард, не Литъл Ричард, но брат Ричард, беше неговата невероятна доброта и неговата щедрост към хората“.

„Спомням си, когато бяхме край него в Лос Анджелис, как той имаше пари в багажника на колата си. Не знам защо имаше пари в багажника на колата си, знам само, че той ги вадеше оттам, за да ги раздава на бездомните хора“, спомни си Полард. „Щом Ричард те срещне и те опознае, той не те забравя никога. Запомня семейството ти, майка ти, баща ти, сестрите и братята ти, чий рожден ден е…той имаше искрен интерес към хората“.

Литъл Ричард почина на девети май след битка с рак на костите на осемдесет и седем годишна възраст.

КОМЕНТАРИ

Добави коментар