На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход

Марко Хиетала обяви, че напуска Nightwish

Марко Хиетала обяви, че напуска групата Nightwish и обществения живот. 

Ето и изявлението му: “Скъпи хора, напускам Nightwish и обществения живот. В продължение на няколко години не успявам да се почувствам утвърден от този начин на живот. Имаме стрийминг компания, която изисква по девет часа работа пет дни в седмицата от изпълнителите, докато разпределя приходите несправедливо. Дори между изпълнителите. Ние сме банановата република на музикалната индустрия. Големите тур промоутъри изстискват проценти дори от собствения ни мърчандайз, докато плащат дивиденти на Близкия Изток. Очевидно някои теокрации могат да взимат пари от музиката, която може да те остави обезглавен или в затвора. 

Последната година ме накара да остана у дома и да помисля. И открих, че съм лишен от илюзии относно ситуацията и за много други неща. Открих, че имам нужда от това утвърждаване. За да продължа да пиша, пея и свиря, трябва да намеря нова мотивация и вдъхновение...не мисля, че напускам завинаги”, написа музикантът. 

Той се обърна към медии, групи, проекти и други да не го търсят за нищо в следващата година...с изключение на Тони Айоми - “изключение за героите от детството”. 


 

КОМЕНТАРИ

Добави коментар