На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
ELP.Greg Lake.Lucky Man.memoir.2017.jpg

Мемоарите на Грег Лейк от ELP ще бъдат издадени посмъртно през пролетта

Легендарният фронтмен на Emerson, Lake And Palmer Грег Лейк почина на седми декември 2016 година на 69-годишна възраст. Няколко месеца по-късно ще бъдат издадени неговите мемоари. Книгата ще се нарича „Lucky Man“, написана е лично от Лейк, а той се захваща с проекта, когато през 2014 година е диагностициран с рак в терминален стадий.

„Бях мениджър и близък приятел на Грег от 1972 година“, обяснява Стюърт Йънг. „През 2014 година Грег беше диагностициран с рак в терминален стадий. Той ми каза, че ще напише автобиография и тя трябва да е написана с неговите думи. Той не съжаляваше за нищо. И в най-дивите си мечти той не би могъл да си представи, че ще има толкова прекрасен живот. Колко изключително е да имаш такава кариера в музиката – да правиш това, което искаш, да експериментираш, да създаваш нови неща. Да обичаш една жена, да си неин съпруг в продължение на 43 години, да имаш дъщеря, с която си бил толкова горд, а накрая и внук, който сега е на четири години - той се беше превърнал в центъра на живота за Грег. Тогава той каза с намигване – `Аз наистина съм един щастлив човек`“.

Грег Лейк е завършил мемоарите си само месец преди смъртта си миналия месец.

Лейк се присъединява към прогресив рок пионерите King Crimson през 1968 година, свирейки на бас и изпълнявайки вокалите в легендарния дебют на бандата от 1969 година – „In The Court of The Crimson King“.

Той формира супергрупата ELP с кийбордиста Кийт Емерсън и барабаниста Карл Палмър през 1970 година.

Emerson, Lake And Palmer са продали над 50 милиона копия от албумите си по света.

КОМЕНТАРИ

Добави коментар