На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
chuck_berry.jpg

Музикалният свят си взе сбогом с Чък Бери

Музикалният свят си взе сбогом с Чък Бери, който почина на 90-годишна възраст в дома си в Мисури в събота.

Китаристът на Queen Брайън Мей написа първо в Туитър – „Рокендролът тъгува тази вечер, след като нашият герой Чък Бери пристъпи в следващия свят. Поздравяваме те…“

След това той написа на сайта си – „Много е трудно да се предаде колко революционен беше този човек – колко невероятно оригинален и смел, колко шокиращо беше за света да бъде свидетел на това, как хора като Чък чупят съществуващия ред на популярната музика на парчета“. Мей нарече Бери „изворът на реката“ и завърши изявлението си с това, че Бери е „най-великото вдъхновение за всички ни“.

The Rolling Stones пуснаха серия от туитове след новината за смъртта на Бери. Фронтменът Мик Джагър написа – „Толкова съм натъжен да чуя, че Чък Бери е починал. Искам да му благодаря за вдъхновяващата музика, която той ни даде“. „Една от големите ми светлини угасна“, написа пък китаристът Кийт Ричардс.

Ето и реакцията на Брус Спрингстийн  - „Чък Бери беше най-великият в рока. Най-големият китарист и чист рокендрол автор, който някога е живял“.

Силната реакция е и признание за величието на Чък Бери, чиято музика вдъхновява рока на The Beatles и The Rolling Stones, глем рока на Дейвид Боуи и хард рока на Led Zeppelin.

Поклон пред паметта му! 

КОМЕНТАРИ

Добави коментар