На живо МУЗИКА
Слушай онлайн
- -
- -
Вход
cc_color_jeff_lipsky_headshot.jpg

Починал е Крис Корнел!

Крис Корнел, легендарният фронтмен на Soundgarden и Audioslave, е починал на 52-годишна възраст! Това съобщиха редица световни медии, цитирайки негов представител - Брайън Бъмбъри. Той потвърждава пред Асошейтед прес, че Корнел е починал в сряда вечерта в Детройт, където е бил за концерт със Soundgarden.

Смъртта му е определена като „внезапна и неочаквана“.

Корнел и Soundgarden изпълниха сетлист от 20 песни на 17 май в Детройт, а трагичната новина се появи часове по-късно. Уточнява се причината за внезапната смърт на музиканта.

„Съпругата му Вики и семейството му са шокирани то случилото се. Те благодарят на феновете за любовта и подкрепата и молят личното им пространство да бъде уважавано към момента“, съобщава Брайън Бъмбъри.

Крис Корнел е роден и израснал в Сиатъл, Вашингтон. Той е един от главните архитекти на гръндж движението, създавайки великите Soundgarden с китариста Ким Тейл и басиста Хиро Ямамото през 1984 година!

След това Корнел оглавява бандата Audioslave, с която издава три албума – между 2002 и 2006 година. Има и четири самостоятелни албума, а последният – „Higher Truth“ – се появи през 2015 година.

Той е женен за Виктория Караянис, негова втора съпруга, има и три деца. Изключителният музикант се занимаваше и с филантропия. Той и съпругата му стартираха Chris and Vicky Cornell Foundation, която подкрепя деца, застрашени от бедност, насилие и заплашени да останат на улицата. 

 

КОМЕНТАРИ

Добави коментар

sandyno 18 Май 2017, 15:13ч.

Пълен ШОК!


Мира_Пехливанова 18 Май 2017, 13:44ч.

Шокирана съм... съкрушена!


Марио_Петров 18 Май 2017, 12:25ч.

.. това ме удари яко .. Цял ден песни на Audioslave са ми в главата .. Иска ми се да кажа "Почивай в мир" но Легендите никога не умират !


d0d091 18 Май 2017, 11:55ч.

Не е за вярване! :( Светла му памет!


Orlin4o 18 Май 2017, 11:36ч.

Стига бе...Това не може да е истина, не е честно! Много много тъжно...