преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Vio-Lence идват за пръв път в България на 29 март 2024

Култовата банда от Бей Ериа ще свири в клуб Mixtape 5 на 29 март!

Публикувано на 24 Октомври 2023
Vio-Lence идват за пръв път в България на 29 март 2024

Kултовата траш бригада Vio-Lence идва за първия си концерт у нас догодина.

Класиците от Бей Ериа в Сан Франциско са едни от лидерите на втората вълна в американския траш метъл от втората половина на 80-те.

Vio-Lence ще излязат на сцената на столичния клуб Mixtape 5 на 29 март 2024 г. 

Когато през 1988 излиза дебютният им албум “Eternal Nightmare” – библия за всеки траш маниак, той ги изстрелва на турнета с Testament, Voivod, Death Angel, Sanctuary, Nuclear Assault, D.R.I., M.O.D. и Cro-Mags и ги превръща в една от най-силните банди на сцената.

След 3 албума и един EP в периода 1988-1993 групата се разпада, след като ритъм китаристът Роб Флин напуска, за да създаде Machine Head. Двигателят на Vio-Lence, китаристът генератор на траш рифове Фил Демел също се включва в редиците на Machine Head рамо до рамо с бившия си колега между 2003 и 2015. През 2019 решава да върне към живот култовите Vio-Lence и се събира отново с оригиналния певец Шон Килиън и оригиналния барабанист Пери Стрикланд, като на мястото на Роб Флин е бившият китарист на Overkill Боби Густафсон, а на баса е оригиналният басист на индъстриъл метъл зверовете Fear Factory Кристиан Олде Волберс.

През 2022 бандата издава чисто новия ЕР “Let the World Burn” – 20 години след последния им запис “Nothing to Gain”.

Много е вероятно в състав Фил Демел (китара), Шон Килиън (вокали) и Кристиан Олде Волберс от Fear Factory (бас) да видим VIO-LENCE на първия им концерт в България на 29 март 2024г. Останалите музиканти в бандата са китаристът Айра Блек (ex-Heathen, ex-Lizzy Borden, ex- Vicious Rumors) и барабанистът на Exmortus Адриан Агилар.

Билетите можете да намерите онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Bilet.bg, както и на входа на клуба в деня на концерта, ако са останали. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а могат да бъдат сканирани директно от телефон.

Ключови думи: